-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštadienio vakarą Vilniuje įžiebta rekordinio aukščio Kalėdų eglė

Šeštadienį Vilniaus širdyje, Katedros aikštėje, buvo įžiebta penkių aukštų namo dydžio Kalėdų eglė. Šventiniame renginyje dideli ir maži galėjo išvysti pasaulyje dar niekur neregėtą, moderniausiomis 3D technologijomis sukurtą Kalėdų Senį, kuris švenčių laikotarpį gyvens Katedros varpinės bokšte.
Šventės akimirka
Šventės akimirka / Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr.
Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Šventės akimirka
Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Šventės akimirka

Tokio dydžio eglės neturėjo ne tik Vilnius, bet ir visos Baltijos šalys. 25 m aukščio konstrukcinė sostinės Kalėdų eglė buvo puošta Zarasų miškuose išaugintomis gyvomis eglių šakomis bei moderniomis šviečiančiomis instaliacijomis: burbulais, girliandomis, šviesos elementais. Be to, gigantiškos eglės dekoracijos šiemet yra labai taupios. Jos elektros energijos sunaudoja tik tiek, kiek dulkių siurblys ar du arbatinukai – tik 2,8 kW.

Eglės įžiebimo renginyje vaikai ir suaugusieji galėjo pamatyti pasaulyje dar niekur neregėtą, moderniausiomis 3D technologijomis sukurtą Kalėdų Senį, kuris visą švenčių laikotarpį gyvens Katedros varpinės bokšte. Įžiebimo renginio metu vaikai turėjo progą su Seneliu pabendrauti, taip pat dalyvauti jo organizuojamame spontaniškame masiniame šokyje flashmob’e, į kurį buvo įtraukti visi susirinkusieji Katedros aikštėje.

Šeštadienio pavakarę buvo įžiebtas ir šventinis miesto gatvių apšvietimas. Kalėdiniai papuošimai įžiebti Gedimino bei Konstitucijos prospektuose, Rotušės aikštėje, Vrublevskio, Vokiečių ir Pilies gatvėse. Beje, Rotušės aikštėje vilniečių taip pat laukė staigmena – čia buvo įžiebta Kalėdų planeta. Tai moderni šviesos elementų instaliacija, priderinta prie miesto Kalėdų eglės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius