Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sniego tikimybė per Kalėdas – maža

Šią savaitę užklupęs žiemos šaltis Lietuvoje turėtų išsilaikyti bent iki Kalėdų, skelbiama įvairiose oro prognozių svetainėse. Tad didžiausios žiemos šventės turėtų būti baltos, tačiau tikimybė, kad Kalėdų dieną snigs, nėra didelė.
Apsnigtos supynės
Apsnigtos supynės / „Scanpix“ nuotr.

Remiantis tarptautinių portalų „Accuweather.com“, ir „Weather.co.uk“ pateikiamomis išankstinėmis prognozėmis Kalėdos neturėtų būti atšiaurios – dieną bus iki 3 laipsnių šalčio, o kritulių neprognozuojama. Tik vakare išlieka 10 proc. dydžio tikimybė, kad gali pasnigti.

Tiesa, kitų prognozių portalų duomenimis, sniego tikimybė daug didesnė. Per šventes, ir ne tik Kalėdų, bet ir Kūčių dieną, sniego lietuviams žada „Yahoo! Weather“ bei „Weather.com“ portalai, o „Intermeteo.com“ svetainė Vilniui prognozuoja netgi nedidelę sniego pūgą.

Matydama skirtingas orų prognozes, interneto lažybų bendrovė „Unibet.com“, pasiūlė lažintis, ar snigs Vilniuje bei Kaune Kalėdų dieną. Bukmekeriai eina lažybų santykiu 1,57-2,25 ir duoda 64 proc. tikimybę, kad gruodžio 25 d. sniego neiškris.

„Žinoma, artėjant Kalėdoms ir keičiantis orų prognozėms gali kisti ir lažybų koeficientai, kuriems įtakos taip pat daro ir tai, už ką stato žmonės. Tačiau jeigu šiandien už 100 litų kirstumėte lažybų, kad per Kalėdas snigs ir pasirodytumėte esąs teisus, per šventes kišenę papildytumėte dvigubai didesne pinigų suma“, – sakė „Unibet“ atstovas Arnas Janickas.

Istoriniai duomenys liudija, kad nuo 1997-ųjų Vilniuje per Kalėdas tik kelis kartus smarkiai snigo, ir tik trejus metus kirtulių išvis nebuvo. Kitais metais per šventes šiek tiek pasnigdavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius