Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventiniam stalui lietuviai rinkosi daugiau delikatesų: ikrų, pelėsinio sūrio

Remiantis prekybos tinklo „Maxima“ duomenimis, šių metų kalėdiniai pardavimai ūgtelėjo nežymiai ir išliko panašūs kaip ir praėjusiais metais. Nors šiemet lietuviai šventėms rinkosi daugiau išskirtinių ir prabangesnių produktų, tačiau kalėdinio laikotarpio pardavimai ūgtelėjo tik 2,5 proc.
Neteisėtai gabenti ikrai
Neteisėtai gabenti ikrai / Muitinės departamento nuotr.

Lyginant dviejų savaičių laikotarpį prieš šventes su tuo pačiu periodu pernai, šiemet daugiau nupirkta tokių gurmaniškų produktų kaip lašišos ikrai, atšaldytos jūros gėrybės, pelėsinis sūris. Šiemet dažnas lietuvis vietoje mėsos mieliau rinkosi žuvį – tiek šviežios, tiek šaldytos žuvies pardavimai lyginant su pernai metais išaugo apie trečdalį.

Iš šviežios mėsos šiemet labiausiai kilo avienos, veršienos bei triušienos pardavimai. Šventiniam stalui taip pat rinktasi daugiau išskirtinių mėsos gaminių – beveik dvigubai daugiau nei pernai šiemet parduota vytintų mėsos gaminių, trečdaliu daugiau – šaltai rūkytos mėsos.

Šviežius vaisius – ypač citrusinius – kaip ir kasmet prieš šventes rinkosi dažnas pirkėjas: apelsinų ir mandarinų pardavimai šiemet išaugo penktadaliu. Tradiciškai per šventes daugiau perkama šokolado ir riešutų – šokolado gaminių pirkimai šiemet, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu pernai, išaugo penktadaliu, įvairių riešutų šiemet nupirkta 10 procentų daugiau.

Jau kelinti metai iš eilės pastebima, kad Lietuvos gyventojai per šventes renkasi silpnesnius alkoholinius gėrimus – vyną, putojantį vyną ir šampaną. Iš stipresnių gėrimų šiemet daugiau nei pernai nupirkta romo, konjako ir likerio.

Pirkėjų apklausa prekybos tinklo interneto svetainėje parodė, kad šventinio stalo vaišėmis tradiciškai rūpinasi šeimos moterys – mamos ir dukros, o kaip labiausiai mėgstamą šventinį patiekalą respondentai nurodė ne tik populiariąją silkę, bet ir įdarytą keptą žąsį ar kalakutą. Daugiau nei pusė apklaustųjų paskaičiavo, kad šventiniam stalui išleido nuo 100 iki 300 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius