-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tikrojo Kalėdų Senelio svorį atlaikytų ne visos svarstyklės

Įmonės „Arlekino projektai“ vadovas Tomas Ratautas, save vadinantis tikrų tikriausiu Kalėdų Seniu, atskleidė savybes, kurios yra būtinos šiam žiemos geradariui.
Šventės akimirka
Kalėdų Senelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Gero stoto. Kalėdų Senelis turėtų sverti per 120 kg mažiausiai. Jis turi būti aukštas, ne mažiukas, turi turėti gerą balsą. Svarbiausia – bendravimas, ypač su vaikais. Nesvarbu, kaip (elgiamasi – red. past.) su suaugusiaisiais, svarbiausi – vaikai. Užtenka vien pamatyti vaikų akis, kai jie pamato Kalėdų Senelį“, – Žinių radijo laidoje „Verslo ritmu“ pasakojo T.Ratautas.

Lietuviai liūdi

Yra žmonių, kurie antrąją Kalėdų dieną Kalėdų Senelį kviečia jau 8–9 metus iš eilės.

Kalėdų Senelis turėtų sverti per 120 kg mažiausiai. Jis turi būti aukštas, ne mažiukas, turi turėti gerą balsą. Svarbiausia – bendravimas, ypač su vaikais, – pasakojo Tomas Ratautas.

„Visa šeima prieš kokius penkerius metus pasidarė nuotrauką, kažkas pagal tą nuotrauką nutapė paveikslą ir aš tapau kaip šeimos narys. Vaikai buvo gal kokių trejų ketverių metų, o dabar jau kokie didžiuliai“, – prisiminė Kalėdų Seneliu dirbantis vyras.

Vis dėlto pašnekovas tikino, kad lietuviai prieššventiniu laikotarpiu gatvėse vaikšto liūdni arba susiraukę. Jis prisiminė, kai prieš penkerius metus teko dirbti Kalėdų Seneliu „Coca Cola“ karavane.

„Kai tik pamatydavo „Coca Cola“ karavaną su Kalėdų Seneliu priešakyje, žmonės iškart pakeldavo galvas ir pradėdavo šypsotis. Bet tik nuvažiavo karavanas, vėl visi nuleido galvas“, – prisiminė pašnekovas.

Vaikai – nebe tokie paprasti

Kalėdų Senelio teigimu, Kalėdos tikrai netapo verslu, tačiau reklamos įtaka jaučiama. Didžiausia įtaka yra daroma vaikams.

„Anksčiau jie buvo paprastesni. Ir tos dovanos buvo paprastesnės. Dabar jie nori „iphone“ telefonų, planšečių, kompiuterių, o rašo vaikai iki septynerių metų. Viską duoda televizijos reklama“, – teigė pašnekovas.

T.Ratautas mano, kad jei pradėtume gyventi paprasčiau, vaikai pradėtų svajoti apie paprastesnius dalykus, kurie šiandien yra užmiršti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius