-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniuje įžiebtos Kalėdų eglės (nuotraukos)

Žvarbaus žiemiško šaltuko nepabūgę miestelėnai šeštadienio pavakarę susirinko sostinės Rotušės aikštėje įsikūrusiame Kalėdų miestelyje įžiebti Kalėdų eglės.
Šeštadienio vakarą Vilniuje šimtais švieselių sužibo Kalėdų eglės Rotušės ir Katedros aikštėse.
Šeštadienio vakarą Vilniuje šimtais švieselių sužibo Kalėdų eglės Rotušės ir Katedros aikštėse. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip ir kiekvienais metais miestiečius su artėjančiomis Kalėdomis pasveikino sostinės meras. Pavadinęs miestą „Kalėdų sostine“ miesto vadovas Vilius Navickas linkėjo susirinkusiesiems geros nuotaikos, gražių naujų metų, sveikatos ir sėkmės. Miestiečius taip pat pasveikino „Kraft Foods Lietuva“ generalinis direktorius Gintaras Rimšelis, kvietęs visus būti kartu ir dalintis šiluma.

Rotušės aikštėje pastatytą 10 metrų aukščio meninę instaliaciją įžiebti padėjo oro akrobatė iš Britanijos, atstovaujanti artistų trupei „The Dream Engine“, kuri, nešama helio pripildytu oro balionu, sveikinosi su minia ir ore atliko įvairius akrobatinius triukus, žavėjusius publiką. Artistei į orą pažėrus konfeti Rotušės eglė netikėtai nutvisko sidabro šviesa.

Aplinkinių dėmesį renginyje traukė jaunavedžių pora kartu su palyda atvykusi pasigrožėti įžiebimo ceremonija. Ką tik susituokę Andrius ir Ramunė sakė, jog sutapus jų svarbiai dienai su eglutės įžiebimu jie negalėjo praleisti progos čia ateiti.

Pakalbinti miestelėnai buvo sužavėti akrobatų pasirodymų, tačiau daugumai jų būtų buvę mieliau stebėti įsižiebiant gyvą eglutę.

Tuo pat metu Kalėdų eglė buvo įžiebta ir Katedros aikštėje. Šiemet Vilniaus miesto savivaldybė taupumo sumetimais nusprendė šalia Arkikatedros statyti gyvą eglę, kurią padovanojo Šalčininkų miesto gyventojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius