Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiemos laisvadieniai: prie vaišių stalo ar ant slidžių?

Įsibėgėjant gruodžiui ramybės vis dažniau neduoda mintys ne tik apie kalėdines dovanas, bet ir apie artėjančias atostogas ar ilguosius šventinius savaitgalius. Nenorintiems laisvų dienų praleisti tik prie vaišėmis nukrauto stalo, pateikiame keletą idėjų, ką jų metu galima nuveikti Lietuvoje ir užsienyje.
Slidinėjimo kurortuose rusai išleidžia daugiau pinigų nei vakariečiai.
Dažniausiai atostogaudami žiemą žmonės važiuoja slidinėti / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kelionės į užsienį

Norintieji pamatyti svečią šalį ir turintieji laisvų pinigų visada laukiami kelionių agentūrose. „Be abejonės, tarp populiariausių kelionių išlieka Laplandija. Taip pat slidinėjimo kelionės, pažintinės ir poilsinės kelionės“, – pasakojo Marius Zablackas, turizmo agentūros „Kauno Grūda“ vadybininkas. Anot jo, lyginant su praėjusiais metais kelionių kainos yra smuktelėjusios apie 30 proc.: „Į Laplandiją galima nukeliauti nuo 1350 Lt, paslidinėti Slovakijoje – nuo 1000 Lt, o sutikti Naujuosius kelte į Stokholmą – nuo 400 Lt“.

M.Zablacko tvirtinimu, kelialapių dar yra. „Kol kas žmonės nelabai pirko keliones, matyt, nebuvo tikri dėl atlyginimo, darbo. Tačiau nuo gruodžio prasidės didysis bumas“, – teigė jis. Vis dėlto vadybininkas nepatarė laukti paskutinės minutės pasiūlymų: „Dabar daug agentūrų siūlo nuolaidas, tad paskutinės minutės pasiūlymai neatpigs labai daug, be to, yra rizika, kad visi bilietai bus išpirkti.“

Taupantys ruošiasi anksčiau

Vyrauja nuomonė, kad keliauti didžiųjų metų švenčių laikotarpiu yra ypač brangu. Kelionių agentūros „Estravel Vilnius“ generalinė direktorė Žydrė Gavelienė sakė, kad kelionės šiuo populiariu laikotarpiu, kuomet atostogauja didžioji dalis pasaulio, visuomet yra brangesnės, tačiau būdų taupyti yra. ,,Kaina didesnė ne vien dėl išaugusios paklausos, bet ir todėl, kad šventiniu laikotarpiu paslaugų tiekėjai turi papildomų išlaidų organizuodami šventinius renginius savo svečiams. Natūralu, kad per Kalėdas ar Naujuosius metus daugiau lėšų skirti kelionei reikia ir patiems keliautojams. Visgi sutaupyti galima – svarbu nepamiršti, kad šventiniu laikotarpiui ypač pasitvirtina taisyklė ,,roges žiemai ruošk vasarą“: kuo anksčiau kelionė bus pradėta planuoti, tuo ji bus pigesnė. Nors, kita vertus, dabartinės kelionių kainos – mažiausios per pastaruosius penkerius metus, tad Naujieji metai ar Kalėdos gali būti puiki proga įgyvendinti seną kelionių svajonę“, – sakė kelionių agentūros vadovė.

Poilsis sodyboje

Nenorintiems ar neturintiems galimybių vykti į užsienį yra ką veikti ir Lietuvoje. Kol kas dar yra laisvų kaimo turizmo sodybų. „Manome, kad masiškai sodybos bus pradėtos užsakinėti gruodžio viduryje, kol kas žmonės vangiai galvoja apie Kalėdas“, – pasakojo Lietuvos kaimo turizmo sodybų asociacijos prezidentė Regina Sirutienė-Lamauskienė. Anot jos, šiemet sodybų nuomos kainos atpigo apie 30 proc., be to, galima kainą derinti su sodybos šeimininkais.

Lietuvoje iš viso yra per 200 žiemą veikiančių kaimo turizmo sodybų. Paprastai jos siūlo pirtį, baseiną, kubilą lauke, maistą. „Dažniausiai sodybas nuomojasi kelios šeimos. Sodybą parai galima gauti ir už 1 tūkst. Lt“, – pasakojo R.Sirutienė-Lamauskienė. Anot jos, gali būti, kad šią žiemą oras bus toks, kad gruodį ar sausį bus galima plaukioti baidarėmis.

Slidinėjimas Lietuvoje

Norinčius aktyviai pailsėti tik dieną ar dvi, kvies žiemos slidinėjimo trasa ant Liepkalnio, Vilniuje. Bendrovės „Žiemos trasa“ generalinis direktorius Romualdas Glazauskas sakė, kad žiemos trasa veiks, tik kol kas neaišku, kada tiksliai ji bus atidaryta: „Viskas priklausys nuo oro sąlygų. Reikia, kad lauke bent keturias dienas paspaustų 4–5 laipsnių šaltukas, tada galėtume prigaminti dirbtinio sniego, jei tikro nebūtų.“ Anot jo, slidinėjimo kainos šiemet beveik nesikeis. Keltuvas valandai kainuoja apie 15 Lt, o slidinėjimo įrangos nuoma – 25 Lt, taigi norėdamas paslidinėti žmogus turėtų turėti bent 40 Lt.

SPA malonumai

Turėdami keletą laisvų dienų ir norėdami per jas kaip reikiant atsipalaiduoti, pasidomėkite SPA paslaugas teikiančiomis įmonėmis. Tereikia iš anksto užsirezervuoti laiką. Parai SPA maolonumai nekainuoja nė 200 Lt, todėl diena ar kelios su artimu žmogumi atsiseis sąlyginai nedaug. Norintys ne tik atsipalaiduoti, bet ir pasižvalgyti po svečius kraštus, gali rinktis ne lietuvišką kurortą, o, pavyzdžiui, kaimyninį Latvijos miestą Jurmalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius