-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 12

Dokumentiniame filme – odė žemei (video)

1999 metais pasirodė pirmas garsaus prancūzų menininko Yanno Arthus-Bertrando knygos „Žemė iš paukščio skrydžio“ (La Terre vue du Ciel) leidimas. Šis nuotraukų albumas tapo vienu papuliariausių visų laikų iliustruotų leidinių: jis išleistas 24 šalyse (tarp jų ir Lietuvoje), visame pasaulyje parduota apie trys milijonai knygos egzempliorių.
Filmas „Namai“
Filmas „Namai“ / Kadras iš filmo

Apskritai per 25 kūrybos metus „skraidančiu fotografu“ vadinamas menininkas išleido 65 nuotraukų albumus gamtos, gyvūnijos pasaulio, sporto temomis. Tačiau Yannas Arthus-Bertrandas išgarsėjo ne tik kaip fotografas, bet ir kaip aktyvus aplinkosaugininkas. 2005 metais jis įkūrė nevyriausybinę organizaciją GOODPLANET, kuri vykdo aplinkosauginius projektus visame pasaulyje. O 2009 metais Yannas Arthus-Bertrandas paskirtas Jungtinių Tautų Aplinkosaugos programos Geros Valios ambasadoriumi.

Kurdamas filmą „Namai“, menininkas apjungė šias dvi savo gyvenimo aistras. Rezultatas – įstabaus grožio odė Žemei, nufilmuota iš oro daugiau nei penkiasdešimtyje šalių. Kartu šiuo filmu režisierius norėjo dar kartą priminti apie žalą, kurią žmogaus veikla daro mūsų planetai, ir apie būtinybę keisti mūsų požiūrį į savo namus.

„Per vėlu būti pesimistu. Reikia veikti“, – teigia menininkas.

Filmą gamino viena garsiausių ir didžiausių Europos kino studijų „Europa Corp.“, o filmo prodiuseris yra žymusis Lucas Bessonas, kino gerbėjams padovanojęs ne vieną milžiniško pasisekimo sulaukusį filmą („Artūras ir minimukai“, „Penktasis elementas“, „Atlantis“ ir kt.).

Pasaulinė filmo premjera įvyks 2009 metų birželio 5 d. – Pasaulinę Jungtinių Tautų aplinkosaugos dieną. Vienu metu filmas bus išleistas daugiau nei 80 šalių, nes filmo kūrėjų tikslas – perduoti žinią kuo didesniam žiūrovų skaičiui. Lietuva taip pat prisijungs prie šios iniciatyvos ir mūsų šalies gyventojai ne tik turės galimybę išvysti kino kameros užfiksuotą kvapą gniaužiantį Žemės grožį, bet ir tuo pačiu prisijungti prie milijonų jos gyventojų, kuriems rūpi mūsų namų ateitis.

Himnas planetai nuskambės birželio 5 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius