-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 11

Panevėžyje filmas „Akvariumas“: gyvenk, mylėk, tikėk tik savimi!

15-metės Mijos gyvenimas pasikečia kai į namus mama parveda naująjį draugą.... Maištinga paauglė Mija paskelbė karą visiems: šeimai, mokyklai, kiemo merginoms. Problemas laikinai pamiršti jai padeda tik hiphopo muzika. Mergina jaučiasi lyg žuvis, norinti išplaukti į platesnius vandenis. Tačiau ji gyvena sudėtingoje aplinkoje.
Kadras iš filmo „Akvariumas“
Kadras iš filmo „Akvariumas“. / Kadras iš filmo „Akvariumas“
Temos: 1 Panevėžys

 Tačiau ji gyvena sudėtingoje aplinkoje. Vieniša Mijos mama Džoana retai kada išsiblaivo, o jos lovoje – vis kitas vyras. Netikėtai vieną rytą šalia jos pabudęs inteligentiškasis Konoras, nuoširdžiai ima rūpintis 15-mete Mija bei jos jaunesne sesute. Mija turi bendraamžį vaikiną, bet Konoro rodomas dėmesys ją traukia gerokai stipriau. Tiesa, ji dar nieko nežino apie Konoro praeitį...
Mijos vaidmens atlikėja Katie Jarvis tapo vienu ryškiausių Kanų kino festivalio atradimu 2009 metais.

Filmas „Akvariumas“ pelnė  šiuos apdovanojimus: 2009 m. Kanų filmų festivalyje žiuri apdovanojimas, 2009 m. Didžiosios Britanijos Nepriklausomų filmų apdovanojimuose (BAFTA) gavo du apdovanojimus: Geriausio režisieriaus – Andrea Arnold, „Most Promising Newcomer“ (perspektyviausias debiutas) apdovanojimas aktorei Katie Jarvis. Iš viso filmas pelnė 18 apdovanojimų ir 15 nominacijų.

Tai įdomu:
Miją suvaidinusi Katie Jarvis užaugo labai panašioje į filmą aplinkoje. Ji susilaukė dukters būdama 16-os metų. Katie Jarvis iki šio filmo nėra dalyvavusi filmavimuose. Aktorių atrankos direktorius pastebėjo ją traukinių stotyje besikivirčijančią su savo vaikinu ir pakvietė filmuotis.

  Filmas buvo nufilmuotas chronologine tvarka, todėl aktoriai gaudavo tik tą scenarijaus dalį, kuri bus filmuojama ateinančią savaitę. Nei vienas iš aktorių nežinojo kaip baigsis filmas ir koks likimas laukia jų personažų.

Apie režisierę Andrea Arnold (g. 1961)
38-iais tarptautiniais prizais apdovanotų trumpametražių filmų „Pienas“, „Šuo“ ir „Vapsva“ režisierė gimė Jungtinėje Karalystėje, Dartforde. Ji studijavo Amerikos kino institute, o pirmajam scenarijui įkvėpimo sėmėsi iš Andrejaus Tarkovskio filmų. Pelnė „Oskarą“ už filmą „Vapsva“. Drama „Raudonoji gatvė“ Kanų kino festivalyje buvo apdovanota žiuri prizu, o vėliau pelnė ir BAFTA premiją.

Kino filmą lydės metodinė edukacinė medžiaga sukurta mokytojams, padėsianti paruošti mokinius filmo peržiūrai. Filmas provokuoja aptarti jaunimo gyvenimo realijas ir tokias problemas kaip:
• Šokis kaip saviraiškos priemonė (hiphopas).
• Ankstyvi lytiniai santykiai.
• Jausmų išreiškimas.
• Anglijos kultūra – formuojamas įvaizdis ir realijos.

Filmo premjera Panevėžyje – 2011 sausio mėnesį. Dėl filmo rodymo kreiptis į kino centrą  „Garsas“ , tel. 8 45 467806

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius