Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 11 04

Išmokęs vaidinti internetu, Zachas Galifianakis išmokė Holivudą tarti jo pavardę (video)

„Sveiki, mano vardas Zachas. Man davė šį vardą senelio garbei. Mano visas vardas yra Zachas Senelis Galifianakis“, – taip šmaikštaudamas prisistato graikų kilmės Holivudo aktorius. Ir priduria, kad labai didžiuojasi savo įmantria pavarde.
Filmas „Vingiuotas kelias namo“
Filmas „Vingiuotas kelias namo“ / Kadras iš filmo

„Kai augau, tėvas man sakydavo: „Galifianakis! Prasideda su „Gal“, o baigiasi su „Kiss“. O aš jam atsakydavau: „Šaunu, tėve, bet gal pakeiskime pavardę, išbraukdami porą raidžių ir liks Gal-FAK-is? Štai tokios pavardės tikrai niekas nepamirš!“, – juokėsi aktorius.

Zacho Galifianakio pavardę kino gerbėjai įsidėmėjo po to, kai jis suvaidino vienoje populiariausių pastarojo meto komedijų „Pagirios Las Vegase“. Žiūrovai tiesiog pametė galvą dėl rubuilio, barzdoto, linksmo būdo vyruko. Šiuo metu Zachą Galifianakį galima išvysti šauniausioje metų komedijoje „Vingiuotas kelias namo“.

Būsimasis aktorius gimė mažame miestelyje Šiaurės Karolinos valstijoje.

„Čia prabėgo mano jauki vaikystė. Mano tėvai buvo nuostabūs. Augau didelėje graikiškoje šeimoje, kurioje visi visą laiką juokėsi“, – pasakoja 41 metų aktorius.

Zacho Galifianakio kaip komiko talentas atsiskleidė dar vidurinėje mokykloje – aktorius pasakoja, kad vos tik jį pamatę, mokyklos draugai puldavo juoktis susiėmę pilvus.

„Buvau labai moteriškas baltaodis „runkelis“. Šveplius, kalbantis nebūtus dalykus“, – prisiminė aktorius.

Dar mokykloje jis nusprendė siekti aktoriaus karjeros. Tačiau tėvai pageidavo, kad Zachas tęstų mokslus universitete, todėl jis įstojo į Šiaurės Karolinos universiteto Komunikacijos fakultetą. Tačiau universiteto taip ir nebaigė – pritrūko vos vieno balo, kad gautų teigiamą įvertinimą ir diplomą.

VIDEO: „Vingiuotas kelias namo“ / „Due Date“

Vedamas svajonės tapti aktoriumi, Zachas atvyko į Niujorką. Tačiau čia niekas neskubėjo jam siūlyti vaidmenų ir Zachas buvo priverstas griebtis bet kokių darbų, kad išgyventų. Jam teko padirbėti namų tvarkytoju, valytoju striptizo klube bei vaikų aukle. 1995 metais Zachas pradėjo „stand up comedy“ komiko karjerą, jam neblogai sekėsi, tačiau jis netrukus suvokė, kad kavinės ir barai yra ne ta auditorija, apie kurią jis svajojo.

Tuomet Zachas patraukė į Los Andželą arba tiksliau – į Holivudą: „Jūs gal ir keliaujate į Los Andželą, tačiau aš esu aktorius ir vykstu į Holivudą“.

1997 metais jis gavo vaidmenį NBC situacijų komedijoje „Boston Common“. Netrukus Zachas tapo populiaraus šou „Saturday Night Live“ scenaristu, tačiau plušo vos porą savaičių. 2002 metais jam buvo patikėta autorinė laida „Late World with Zach“, bet ir ši laida gyvavo vos devynias savaites. Iki 2009 metų jis suvaidino nemažai epizodinių vaidmenų vidutiniškose kino ir televizijos komedijose.

Zacho žvaigždė Holivudo padangėje sužibo tik 2009 metais, kai jis sukūrė nepakartojamą pakvaišusio Alano vaidmenį Toddo Phillipso komedijoje „Pagirios Las Vegase“.

Po šio vaidmens prodiuseriai Holivude pradėjo mokytis taisyklingai tarti aktoriaus pavardę, o juostos režisierius Toddas Phillipsas jį pavadino talentingiausiu savo kartos komedijos aktoriumi.

Zachas taip ir nelankė jokio dramos būrelio, o apie savo aktorinius gabumus atsiliepia taip: „Vaidybos meno paslapčių išmokau internetu“.

Pasiūlymai vaidinti filmuose pasipylė kaip iš gausybės rago. Įdomu tai, kad Zachas pradėjo vaidinti ne vien tik komedijose – jį galima išvysti ir „Oskarui“ nominuotoje dramoje „Viskas ore!“

O štai susigyventi su žvaigždės statusu Zachui pasirodė neįmanoma misija. Kartą, pakviestas nusifotografuoti mados žurnalui, Zackas atvyko į fotosesiją, vilkėdamas moterišką maudymosi kostiumėlį.

„Varčiau jūsų žurnalą ir mačiau, kad visos aktorės žvaigždės taip daro“, – paaiškino jis žado netekusiems fotografams.

Apie jo asmeninį gyvenimą beveik niekas nežinoma. Tačiau gandų medžiotojai yra girdėję jį kai ką prasitariant: „Mano mergina yra šiek tiek panaši į aktorę Charlize Theron, bet labiausiai ji panaši į krepšininką Patricką Ewingą“.

Zachas Galifianakis yra mėgstamiausias filmo „Pagirios Las Vegase“ režisieriaus Toddo Phillipso aktorius. Režisierius filmavimo aikštelėje jam leidžia viską – bet kokia Zacho Galifianakio improvizacija sulaukia režisieriaus pritarimo. Toddas Phillipsas tvirtina, kad jiedu vienodai suvokia humorą. Šiuo metu Zachas filmuojasi jau trečioje iš eilės Toddo Phillipso komedijoje – filmo „Pagirios Las Vegase“ tęsinyje.

O ką režisierius Toddas Phillipsas mano apie savo mėgstamiausio aktoriaus Zacho Galifianakio vaidmenį juostoje „Vingiuotas kelias namo“?

„Po šio filmo jo karjera Holivude baigta“, – nusišypsojo Toddas Phillipsas.

Oficiali filmo premjera Lietuvoje – lapkričio 5 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius