-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 27

Kino kodas: „Apie meilę ir kitus demonus“

Keista istorija nutiko ispanų kolonizuotoje šalyje, kažkur Pietų Amerikoje prieš kokį porą šimtų metų. Kilmingai rudaplaukei panelei Siervai Marijai (akt. Eliza Triana) turguje įkando pasiutęs šuo.
Pagrindinį vaidmenį filme „Apie meilę ir kitus demonus“ atliko Eliza Triana
Pagrindinį vaidmenį filme „Apie meilę ir kitus demonus“ atliko Eliza Triana / Kadras iš filmo

Nors panelė nemirė, tačiau vis tiek neatrodo labai sveika. Tai suteikia pagrindo savo nuomonę pareikšti įtakingam vyskupui. Jos tėvas, markizas de Kasaldueras priverstas uždaryti paauglę griežto režimo vienuolyne. Vyskupas nepasitiki vietos gydytojo diagnoze. Išvaryti per įkandimą Siervą neva apsėdusį demoną siunčiamas jėzuitų vienuolis Kajetanas Delaura (Pablo Derqui).

Šis vyrukas, kurio kritiškas ir imlus protas žvelgia į pasaulį plačiau, negu jo dogmatiškojo viršininko, nenoriai imasi užduoties. Matyt, jaučia, kas jo laukia. Prieš prigimtį ir natūralų seksualumą nepapūsi…

Reziumė

Genialaus Kolumbijos rašytojo Gabrielio Garcíos Marqueso proza yra stilinga, jaudinanti ir užburianti. Herojai ir jų nuotykiai, išbandymai, persunkti magiškojo realizmo, dažnai atrodo neįtikėtini, tačiau taip išryškinamos esminės žmogiškos emocijos: nemari meilė, begalinė ištikimybė, nepakeliamas ilgesys ir pan. Nenuostabu, kad tokią intensyvią prozą ir magišką romanų atmosferą labai sudėtinga perkelti į ekraną.

Naujausio mėginimo autorė Hilda Hidalgo – debiutantė, kurios darbą iš esmės galima vertinti teigiamai. Tai istorija apie netikėtai užgimusią aistrą. Ir apie bažnyčios tarnų (bei jų pasekėjų) sąmonę okupavusius religijos demonus, mėginančius išlaikyti gaivališką žmogaus prigimtį religinių dogmų vienutėse. Bandantys iš tų gniaužtų ištrūkti baudžiami.

Visa tai perteikiama sodriais vaizdais, kuriuose gamta ir Siervos Marijos vešlūs plaukai it koks laukinis gyvūnas dailiai kontrastuoja su žmogaus sukurtomis uždaromis, niūriomis erdvėmis. Siužetas ir režisierės tikslai aiškūs, tačiau pats procesas ir jo rezultatas ne toks įtaigus, koks galėtų būti. Ypač personažams trūksta aistros, kurios apstu rašytojo prozoje. O gal net ir pasiutimo. Gražu, bet nuobodoka.

Faktai 

„Apie meilę ir kitus demonus“ („Del amor y otros demonios“) Kolumbija ir Kosta Rika, 2009 m., 95 min.
Režisierė Hilda Hidalgo.
Vaidina: Eliza Triana, Pablo Derqui, Jordi Dauder ir kiti.
ĮVERTINIMAS 2/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius