Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 10 18

Kino kodas: „Rizikinga erzinti diedukus“

Lietuvos pensininkams arba šiaip senyviems (siela ar kūnu) žmonėms šiek tiek optimizmo turėtų suteikti pastaruoju metu pasirodantys filmai, kuriuose kino veteranai ne tik vaidina save, bet netgi „duoda kruopų“ jaunimui.
Kino juostoje „Rizikinga erzinti diedukus“ išvysite ir J.Malkovichių, ir M.Freemaną, ir B.Willisą.
Kino juostoje „Rizikinga erzinti diedukus“ išvysite ir J.Malkovichių, ir M.Freemaną, ir B.Willisą. / Kadras iš filmo

Žmonės kartais visai nenori eiti į pensiją, nes jaučiasi reikalingi arba dar nori prisidurti prie pensijos vieną kitą milijoną. Tiesa, kartais užtarnautas poilsis yra geidžiamas, bet nepasiekiamas. Kaip B.Williso herojui – buvusiam CŽV agentui Frenkui. Nelauktai buvę darbdaviai įrašo jį į likviduojamųjų sąrašą ir veteranas turi gelbėtis (o jau ruošėsi pirmajam pasimatymui). Mirtis gresia ne tik Frenkui, bet ir jo buvusiam kolegai Marvinui (J.Malkovichius), kurio nervai gerokai pakrikę. Kaip vėliau sužinosime – ne be priežasties. Frenkas surenka savo veteranų komandą ir pradeda ieškoti, kur šuo pakastas.

Reziumė

Komedijinis trileris „Rizikinga erzinti diedukus“ akivaizdžiai demonstruoja, kad ne visada į pagyvenusius supermenus žiūrėti taip liūdna, kaip į rūstųjį S.Stalonę filme „Nesunaikinami“. Būtini tokių kovinių–nuotykinių greitojo vartojimo produktų sėkmės komponentai – humoro ir autoironijos dozė, liudijanti, kad filmo autoriai priima tai kaip pramogą. Manau, kad ir legendinių aktorių grupė sutiko dalyvauti šiame projekte, tikėdamasi paišdykauti bei pasilinksminti. Ir ką gi – jiems pavyko pasiekti tikslą, vienu ypu pralinksminus ir žiūrovus.

Labiausiai įsimintinas personažas yra neurotiškasis Marvinas. Gaila, kad J.Malkovichius per retai vaidina komedijose. Jis čia nepakartojamas (kaip filme „Perskaityk ir sudegink“). Teisybės dėlei reikia pripažinti, kad istorijos scenarijus paprastas ir nuspėjamas, bet ne apie tai daina. Pasižiūrėti šią komediją vertą dėl personažų ir jų sąveikos. Jau norisi tęsinio, o taip būna retai. Labai retai.

Faktai

Apie ką mes čia: „Rizikinga erzinti diedukus“ (RED) JAV, 2010 m., 105 min.
Režisierius Robertas Schwentke.
Vaidina: Bruce’as Willisas, Johnas Malkovichius, Helen Mirren ir kt.
ĮVERTINIMAS 3/4 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius