-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 26

Kino teatras „Pasaka“ įvertintas prestižinės kino teatrų asociacijos „Europa Cinemas“ ekspertų

Nekomercinio kino teatro „Pasaka“ veikla įvertinta prestižinės kino teatrų asociacijos „Europa Cinemas“ komisijos. Nuo šiol „Pasaka“ – nekomercinius Europos kino teatrus vienijančio tinklo narė.
Nuo šiol kino teatras „Pasaka“ tapo nekomercinius Europos kino teatrus vienijančio tinklo nare
Nuo šiol kino teatras „Pasaka“ tapo nekomercinius Europos kino teatrus vienijančio tinklo nare / Kino teatro „Pasaka“ archyv. nuotr.

Didžiausia Europos kino organizacija

„Europa Cinemas“ šiuo metu vienija 1005 kino teatrus 566 miestuose 68–iose šalyse. Organizacijos tikslas – populiarinti, puoselėti ir finansiškai remti Europos šalių kiną. Narystė „Europa Cinemas“ suteikia galimybę „Pasakos“ atstovams dalyvauti visose svarbiausiose diskusijose Europos kino vystymo klausimais, taip pat suteikia teisę į finansinę paramą. Šiam tinklui priklauso ir dar du nekomercinio kino teatrai Lietuvoje – „Skalvijos“ kino centras Vilniuje ir Panevėžio kino centras „Garsas“.

Kino teatrai turi atitikti keliamus reikalavimus

Norint tapti „Europa Cinemas“ nariu, kino teatro „Pasaka“ repertuare turi būti ne mažiau nei 35 proc.  Europoje sukurtų filmų. Anot kino teatro įkūrėjos Gretos Akcijonaitės, „esant dabartinei politinei ir ekonominei situacijai Lietuvoje, kai valstybės paramos nėra, o platintojai taip pat nelinkę rizikuoti vežti nekomercinius, specifinei auditorijai skirtus filmus, prireikia nemažai išradingumo ir pastangų, norint atitikti šiuos kriterijus bei Lietuvos žiūrovus ir toliau džiuginti europietiškais kūriniais“.

Galimybės dalyvauti sprendžiant globalius kino ateities klausimus

Narystė „Europa Cinemas“ – ne tik kokybės įvertinimas bei suteikia galimybę gauti finansinę pagalbą. „Be to, kad už europietiškų ir nacionalinių filmų rodymą turime galimybę gauti nedidelę finansinę paramą, dalyvavimas tarptautinio tinklo veikloje, bendravimas su kitais nariais, leidžia suvokti kino situaciją, neatsilikti nuo technologinių ir ideologinių naujovių, drauge formuoti ateities Europos kinematografijos viziją, numatyti jos transformacijas,“ – taip pat pabrėžė kino teatro „Pasaka“ įkūrėja Greta Akcijonaitė. 

Kino teatro „Pasaka“ veiklos įvairovė

Kino teatro „Pasaka“  veikla apima ne vien kino rodymą. Įkurta viešoji įstaiga „Kino pasaka“  užsiima ir europietiškų filmų platinimu, be to, kino teatras vykdo švietėjišką veiklą ir taip skatina žiūrovus domėtis europietišku, autoriniu, klasikiniu kinu. Kino kritikės Izoldos Keidošiūtės organizuojamos paskaitos, scenaristo Sauliaus Drungos scenarijaus rašymo studija, animacijos kursai, kino viktorinos, kino istorijos paskaitos moksleiviams – tai pagrindiniai kino teatro vykdyti edukaciniai projektai.

Nuo 2009 m. rugsėjo 18 d., kaai buvo atidarytas kino teatras „Pasaka“, jame apsilankė beveik 60 tūkst. žmonių. Daugiausia žiūrovų dėmėsio sulaukė šie filmai: bulgarų drama „Pasaulis yra didelis, ir išsigelbėjimas slypi už kampo“, amerikiečių režisieriaus Woody Alleno komedija „Kad ir kas benutiktų“, itališka komedija „Rugpjūčio šventė“, ispanų drama „Aš taip pat“, ispanų kino režisieriaus Pedro Almodovaro „Šalti apkabinimai“,  JAV režisierių, brolių Coenų  „Rimtas vyrukas“ bei britų politinė satyrinė komedija „Vienoje kilpoje“.

„Pasaka“ taip pat priklauso CICAE – Europos nekomercinius kino teatrus ir festivalius vienijančiam tinklui ir yra „Europa Distribution“ – Europos platintojų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius