Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 24

Sužinok įdomių faktų apie „Persijos princo“ filmavimą

Prieš šio savaitgalio filmo „Persijos princas: laiko smiltys“ startą pagrindinio vaidmens atlikėjas Jake Gyllenhaal pasidalino keletu įdomių faktų iš filmavimo aikštelės.
Filmas „Persijos princas: laiko smiltys“
Filmas „Persijos princas: laiko smiltys“ / Filmavimo akimirka

Filmavimai vyko Maroke, kur temperatūra retokai nusileisdavo žemiau +35°C. Marakeše esančio licėjaus „Lycee Hassan II“ teritorijoje buvo įrengtas didžiulis – futbolo aikštės dydžio – paviljonas su kondicionieriais. Čia grimuotojai ir kostiumininkai dirbo su masinių scenų dalyviais. Atskiras paviljonas buvo pastatytas kostiumų skalbyklai ir jų džiovinimui. Paskutinę filmavimų dieną temperatūra viršijo +50°C, o tądien filmavimai kaip tik vyko po atviru dangumi – smėlio kopose Merzougoje. Filmavimų Maroke koordinatorius paskaičiavo, kad kinematografai per visą filmavimo laiką ištuštino virš milijono buteliukų vandens.

Dar vienas įdomus dalykas, tai kad Princas Dastanas vaikystėje buvo paprastas gatvės vaikas ir jam dažnai tekdavo bėgti nuo persekiotojų, kurių atsikratydavo jis neįtikėtinai lengvai, savo parkūrinių sugebėjimų dėka. Parkūras yra sporto šaka, kurioje viskas aplinkui traktuojama kaip kliūtys, kurias siekiama kuo greičiau įveikti, pasikliaujant vien savo galimybėmis. Princo Dastano vaidmens atlikėjo aktoriaus Jake Gyllenhaalo pagrindiniu instruktoriumi buvo prancūzų sportininkas ir parkūro pradininkas David Belle, daugumai puikiai pažįstamas iš Luco Bessono filmo „13 rajonas“.

„Persijos princas: laiko smiltys“ kino teatruose nuo gegužės 28 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius