Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikų literatūros premija – rašytojui S.Paltanavičiui ir bibliotekininkei A.E.Augustaitienei

Vaikų literatūros premijos laureatais šiemet tapo rašytojas Selemonas Paltanavičius ir Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų literatūros centro direktorė Aldona Elena Augustaitienė.
Selemonas Paltanavičius
Selemonas Paltanavičius / LRT.LT iliustr.

Rašytojui S.Paltanavičiui premija skirta už talentingą kūrybą vaikams, o Vaikų literatūros centro direktorei A.E.Augustaitienei – už nuopelnus populiarinant vaikų literatūrą, ketvirtadienį pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.

S.Paltanavičius kuria įvairių žanrų kūrinius – nuo enciklopedinio pobūdžio iki literatūrinių pasakų, poetinių vaizdelių. Visos rašytojo knygos yra susijusios su gamtos pasauliu.

A.E.Augustaitienė rengia tarptautines konferencijas, organizuoja leidinių apie vaikų literatūrą ir skaitymo problemas leidybą.

Laureatus išrinko švietimo ir mokslo ministrės įsakymu sudaryta atrankos komisija.

Premija bus įteikta šeštadienį Vilniaus „Lėlės“ teatre, minint Tarptautinę vaikų knygos dieną.

Šios premijos tikslas – skatinti Lietuvos rašytojus kurti knygas vaikams, įvertinti švietimo, visuomeninių ar privačių įstaigų bei asmenų indėlį populiarinant vaikų literatūrą, ugdant estetines, bendražmogiškąsias ir pilietines vertybes, skleidžiant originalias kūrybos iniciatyvas.

Dviejų dalių premija skiriama už nuopelnus vaikų literatūros srityje (60 MGL arba 2280 eurų) ir už nuopelnus vaikų literatūros ir skaitymo populiarinimo srityje (40 MGL arba 1520 eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius