-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 05

Dirigentas Modestas Pitrėnas paliko Kauno simfoninį orkestrą

Kauno miesto simfoninio orkestro (KMSO) vadovas Algimantas Treikauskas 15min.lt patvirtino, jog vyriausiasis orkestro dirigentas Modestas Pitrėnas pasiprašė atleidžiamas iš šių pareigų. Dirigentas nusprendė priimti šį spendimą nesugebėdamas suderinti veiklos Kauno miesto simfoniniame orkestre ir Rygos nacionalinės operos vyriausio dirigento pareigų.
Modestas Pitrėnas
Modestas Pitrėnas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Buvo labai gaila. Seniai su juo apie tai kalbėjomės – šis sprendimas buvo priimtas dėl laiko stokos, didelio užimtumo. Jam teko rinktis arba darbą Rygos nacionalinėje operoje, arba darbą mūsų orkestre. Faktas, kad Rygos opera yra daug didesnė ir ten pareigos daug svarbesnės, didesnė atsakomybė. Jis visur negalėjo suspėti. Kaip matėte, paskutinėmis dienomis buvo daug rašoma apie Arvydą Sabonį. Anksčiau jis visur spėdavo, o dabar jau turės laisvo laiko“, – kalbėjo M.Pitrėno norui nepersitempti pritaręs A.Treikauskas.

Pasak KMSO vadovo, M.Pitrėnui šiuo metu netrūksta veiklos ir be darbo Rygos nacionalinėje operoje: dirigentas dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, diriguoja Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, spektakliuose Varšuvoje, Kelne, Diuseldorfe ir kituose miestuose. Planuojama, kad ateityje nuo 2006 KMSO vyriausiuoju dirigentu dirbęs M.Pitrėnas pagal savo išgales darbuosis ir šiame orkestre.

A.Treikausko teigimu, naujame orkestro sezone pasirodys daug dirigentų, kurie galėtų pakeisti M.Pitrėną.

„Turime daug gastroliuojančių dirigentų. Yra daug kandidatų į M.Pitrėno vietą – stebėsime, kaip jiems sekasi koncertuose, repeticijose“, – teigė KMSO vadovas. Gegužės mėnesį bus skelbiamas  konkursas į vyriausiojo orkestro dirigento pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius