-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 23

Festivalis „Velnio akmuo“ paruošė trigubą dovaną postroko gerbėjams

Geriausias Lietuvoje šios vasaros postroko festivalis vyks „Velnio akmenyje“, liepos 17-20 d. Jau kelerius metus greta metalo muzikos siūlantis ir kitų alternatyvios muzikos stilių festivalis „Velnio akmuo“ šį kartą rimtai nusiteikęs pamaloninti postroko gerbėjus. Galingieji „Pg.lost“, perspektyvieji „Show Me A Dinosaur“ ir originalieji „Tesa“ – tai trys pagrindiniai vardai, kurie parodys, kaip stipriai ant scenos gali skambėti išpuoselėtas ir dinamiškas postrokas.
Show_Me_A_Dinosaur_promo
Grupė iš Sankt Peterburgo „Show Me A Dinosaur“

Šio stiliaus grupės dažnai išsiskiria ne tik originaliais pavadinimais, bet ir istorijomis. „Kad pakviestume švedus „Pg.lost“, reikėjo nemažai pastangų ir sėkmės – tai derinome nuo praėjusių metų vasaros. Jau buvome beprarandantys viltį, atrodė, kad grupė pateisino savo pavadinimą – tiesiog pradingo. Vis dėlto, įdėtos pastangos galiausiai atsipirko, ir mes išgirsime juos festivalio Rytų scenoje. Beje, prie šio pasirodymo savo parama reikšmingai prisideda ir Švedijos ambasada“, – sako „Velnio akmens“ organizatorė Dainora Spiglytė.

VIDEO: pg.lost - Pascal's Law

Visai priešingai festivalyje „Velnio akmuo“ atsirado grupė iš Sankt Peterburgo „Show Me A Dinosaur“. Pradedantiems atlikėjams užteko įkelti vos kelis įrašus į internetą, kad būtų pastebėti tarptautinės postroko bendruomenės dėl savo gilaus ir originalaus skambesio. Nuo pat karjeros pradžios jie pasižymi dinamiškumu ir kontrastingumu, nuolat praturtindami savo muziką keletu sunkiosios muzikos elementų. 

VIDEO: Show Me A Dinosaur - You Can't Find This Place On Google Maps

Latviai „Tesa“ Anykščiuose jau lankėsi pernai, tačiau tąkart grupei nepavyko į festivalį atvykti laiku. Dėl to pakeitus koncerto laiką ir netgi sceną, jų pasirodymas techniškai nukentėjo, jį išvydo ne visi gerbėjai. Šiemet „Tesa“ pasiryžę nevėluoti. Trio iš Latvijos panardins į garsų potvynius ir atoslūgius: smarkūs ir sunkūs rifai, išskirtinis vokalas nuolat persipina su ramiomis, meditacinėmis melodijomis. 

VIDEO: Tesa - IV

Tai dar ne visi postroko ir jam artimų stilių muzikantai, šiemet grosiantys „Velnio akmenyje“. Be tradicinių sunkiosios muzikos stilių festivalyje bus pateikta kaip niekad daug įvairovės visiems alternatyvios muzikos fanams. Iš viso per keturias dienas trijose festivalio scenose pasirodys apie 40 kolektyvų. Bilietai į keturias dienas vykstantį festivalį šiuo metu kainuoja 90 litų, juos įsigyti galima festivalio svetainėje bei „Tiketoje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius