-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 23

Franko Zappos bendražygiai: „Vilniuje nulenksime galvas prie mūsų draugo ir bičiulio paminklo“

Franko Zappos muzikos žinovams gerai pažįstama JAV grupė „Project/Object“, su dviem tikraisiais jo bendražygiais, dainininkais ir gitaristais Ike Willis ir Ray White, kurių šio atlikėjo gerbėjai daugelyje Europos miestų nematė kartu net nuo 1984 m. Pamatyti ir išgirsti šio istorinio koncertinio turo fragmentą puikią progą turi ir F.Zappos talento gerbėjai Lietuvoje, kur ši grupė pasirodys pirmą kartą jau šį savaitgalį.
Grupė „Project/Object“
Grupė „Project/Object“ / Organizatorių nuotr.

Grupės „Project/Object“ muzikantai F.Zappą pripažįsta kaip vieną iš žymiausių ir įtakingiausių XX a. atlikėjų ir kompozitorių, todėl didžiuojasi atlikdami misiją toliau populiarinti jo kūrybą ir sukurti senus laikus menančią koncertų atmosferą, kuri jų dėka išliko iki šiol. Galima sakyti, kad anksti nutrūkęs Franko Zappos kūrybinis kelias toliau sėkmingai tęsiamas jam artimų žmonių dėka.

Tai bus ne tik pirmasis grupės „Project/Object“ apsilankymas Lietuvoje, bet ir legendinis dviejų puikių muzikantų, vokalistų ir gitaristų Ike Willis bei Ray White, susitikimas po daugelio metų. Jie drauge arba atskirai lydėjo F.Zappą kūrybiniame kelyje pradedant 1976 m. ir baigiant 1988 m., kuomet įvyko paskutinis muzikos genijaus koncertinis turas. Per 15 metų grupė „Project/Object“ sugrojo daugybėje koncertų gimtojoje JAV ir Kanadoje, o taip pat daugelyje Europos šalių.

Be jau minėtų I.Willis ir R.White, jos gretose sukosi dar beveik 20 įvairiu laiku su F.Zappa buvusių bendražygių, iš kurių žinomiausi – Napoleon Murphy Brock, Don Preston, Ed Mann, Mike Keneally ir Denny Walley. Grupė ne kartą dalyvavo viename iš prestižiškiausių F.Zappos kūrybai skirtų festivalių „Zappanale“ Vokietijoje, o tai rodo, kad ji gerbiama ir vertinama šio unikalaus muzikanto ir kūrėjo gerbėjų tarpe.

Dabar grupė „Project/Object“ didžiuojasi, kad F.Zappos muzika, kurios įtaiga perteikiama senų laikų dvasia, pasieks ir klausytojų Lietuvoje ausis. Jie pratęs tradiciją Maestro kūrybą skleisti mūsų šalyje, kurią neseniai praturtino Lietuvoje viešėjęs maestro sūnaus Dweezilo Zappos projektas „Zappa plays Zappa“. Šįkart estafetės lazdelę perims viena iš nedaugelio pasaulio grupių, kurioje net 15 metų pastoviai groja originalioje F.Zappos grupėje buvę muzikantai. Pasak jos narių, jiems patiems tai bus istorinis pasirodymas, nes nei vienas jų dar nėra lankęsis Lietuvoje.

Beveik tris valandas trunkančioje grupės „Project/Object“ koncerto programoje girdėsime klasikines F.Zappos kompozicijas, sukurtas įvairiais jo muzikinės veiklos periodais. Grupės nariai pažymi, kad ypatingas dėmesys bus skiriamas kūriniams, kurie skambėjo kartu su F.Zappa muzikuojant būtent Ike Willis bei Ray White.

Koncerto išvakarėse Ike ir Ray sako: “Mes labai laukiame naujų įspūdžių, apsilankydami ir grodami šalyje, kurioje dar nesame buvę, bet apie kurią esame girdėję daug puikių pasakojimų. Taip pat laukiame momento, kai savo akimis galėsime išvysti įžymųjį biustą, įamžinantį mūsų mielo draugo ir kolegos Franko Zappos atminimą. Tuo labiau mes vertiname progą dabar jau ir Lietuvoje susitikti senus ir naujus F.Zappos muzikos mylėtojus ir suteikti jiems daug džiugių akimirkų, klausantis savo laikmetį pralenkusios muzikos, kurios vertė ir mūsų dienomis nemažėja visame pasaulyje”.

Grupės „Project/Object“ muzikantai kviečia vasarą palydėti romantiška gaida ir lauks ištikimų F.Zappos muzikos gerbėjų rugpjūčio 26 d. Vilniuje, klube „New York“ ir rugpjūčio 27 d. Palangoje, klube „Ramybė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius