-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 06

Niujorko ir lietuvių menininkai maišys lietuviškas sutartines su elektronine muzika

„Kodėl loja šuo?“ – tai magiškų įvykių serija, nusitęsianti per įvairias Vilniaus miesto erdves. Rugpjūčio 13 d. 20 val. Kirtimų kultūros centre bus surengti alcheminiai bandymai, kuriuose dalyvaus muzikantai iš Lietuvos, JAV, Brazilijos bei sutartines giedančios lietuvių atlikėjos.
Dalius Naujokaitis
Dalius Naujokaitis / R.Nakaitės nuotr.

Šiame įvykyje pasirodys didelė dalis grupės „Rasa Rasa“ narių. „Rasa Rasa“ - tai tęstinis muzikantų Kenny Wolleseno, Jonathono Haffnerio, Seano Franciso Conway ir Daliaus Naujokaičio-Naujo projektas, susikūręs Niujorke. Muzikantai, inspiruoti tradicinių lietuviškų sutartinių, subūrė kolektyvą, jungiantį elektroninę ir akustinę muziką, improvizaciją bei unikalų dirigavimo stilių.

Šios ketveriukės dėka tarp Lietuvos muzikantų bei menininkų ir Niujorko scenos užsimezgė glaudūs kūrybiniai ryšiai, vis stiprėjantys bendruose tarpžemyniniuose susitikimuose. Muzikantai stebina savo gebėjimais suburti skirtingus žmones ir kūrybiškai suvaldyti daugiausiai improvizuotų pasirodymų tėkmę taip, kad ir patiems muzikantams, ir klausytojams pasišiaušia plaukai nuo netikėtumų, kuriuos pavyksta atrasti tokiu būdu.

Tai – greičiau ne grupė, o tartum praktika: atlikėjai ir klausytojai atsiduoda atsitiktinumo grožiui, kuris sužydi per kiekvieno dalyvio atsineštas patirtis ir jų junginius koncerto metu. Jau ketvertą metų vykstantys muzikiniai susitikimai yra sunkiai įspraudžiami į stiliaus rėmus. Šįkart alcheminiuose bandymuose dalyvauja Kenny Wollesenas (būgnai, perkusija, JAV), Seanas Francis Conway (trimitas, vokalas, JAV), Dalius Naujokaitis–Naujo (būgnai, trombonas), Dovydas Stalmokas (saksofonas), Moaciras de Sa Pereira (analoginė elektronika, Brazilija), Dorotė Zdanavičiūtė (vokalas), Agota Zdanavičiūtė (vokalas, kanklės), Živilė Rimšaitė (vokalas), Milda Laužikaitė (vokalas, trombonas), Kristė Krupovisovaitė (vokalas), Lina Saveikytė (vokalas), Ainė Bunikytė (vokalas) ir kiti muzikantai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius