Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 06

Ruošdamasis „Didžiajam muzikų paradui“, Petras Vyšniauskas užgrojo virš debesų

176 metrų aukštyje virš apsnigtos sostinės – Vilniaus televizijos bokšte – gruodžio 6-osios popietę pirmą kartą skambėjo M.K.Čiurlionio muzika. Pripažinti ir jauni muzikantai pristatė jubiliejinį M.K.Čiurlioniui skirtą koncertą-maratoną „Didysis muzikų paradas“, kuris Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje įvyks gruodžio 17 dieną.
Petras Vyšniauskas
Petras Vyšniauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Dairykitės nuo aukštų bokštų, tai kelią pajusite“, – M.K.Čiurlionio pasakytus žodžius prisiminė renginio organizatoriai ir sugalvojo penkioliktąjį „Didįjį muzikų paradą“ pristatyti televizijos bokšte.

Būsima muzikos šventė, truksianti devynias valandas (nuo 12 iki 21 val.), šiais metais pristatys pripažintus Lietuvos atlikėjus ir kolektyvus, tokius kaip Petras Vyšniauskas, Sigutė Stonytė, Rokas Zubovas, Valstybinis choras „Vilnius“, Sostinės vario kvintetas, Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras ir kiti, o taip pat leis susipažinti ir atrasti jaunuosius talentus.

„Jei į paradą ateisite kelioms valandoms, nepajusite tos šventės, kuri jaučiama jame praleidžiant visą dieną – ne veltui „Didysis muzikų paradas“ yra patekęs į Lietuvos rekordų knygą! – žiūrovus kvietė Lietuvos muzikų sąjungos prezidentė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė. – 15 metų – nemažas laiko tarpas, mūsų klausytojas jau yra solidaus amžiaus, todėl labai norime patraukti jaunimą – galbūt atėjęs pasiklausyti džiazo, jis liks ir simfoninės muzikos koncerte. Juk geros muzikos niekada nebus per daug – jos visada trūksta!“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Petras Vyaniauskas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Petras Vyšniauskas

Šių metų muzikinis maratonas, paminėdamas UNESCO globojamus M.K.Čiurlionio metus, klausytojams pristatys šio kompozitoriaus muzikos temą.

„Tai – labai solidus visos Lietuvos renginys, kuris mane labai džiugina. Jis suteikia galimybę visiems muzikams sugroti Nacionalinės filharmonijos scenoje, leidžia pažinti muzikinę kultūrą ne tik didžiųjų miestų, bet ir rajonų gyventojams, kas yra labai svarbu. Todėl aš kasmet dalyvauju šioje šventėje“, – sakė Lietuvos saksofono virtuozas P.Vyšniauskas, užgrojęs savo instrumentu tarp debesų.

Bene geidžiamiausiu šių dienų ansambliu vadinamo „Subtilu-Z“ narys Povilas Velikis tikino, kad jauniems atlikėjams groti ant Nacionalinės filharmonijos scenos yra didelė garbė.

„Nuo pat studijų pradžios Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje eidavau į „Didįjį muzikų paradą“ ir svajojau jame pagroti. Tik visą dieną jame išbuvęs, supranti, kokia tai neeilinė šventė“, – šypsojosi akordeonistas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ansamblis Subtilu-Z
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ansamblis „Subtilu-Z“

A.Žigaitytė-Nekrošienė pasakojo, kad šio renginio idėja jai gimė, apsilankius visą parą trukusiame muzikos maratone Vokietijoje.

„Mūsų muzikantai 24 valandas koncertavimo tikrai ištvertų, bet kol kas nesame tikri dėl publikos“, – planą surengti tokio paties ilgio maratoną Muzikų sąjungos prezidentė atideda ateičiai.

Tačiau P.Vyšniauskas pašmaikštavo, kad jis yra grojęs daug ilgiau.

„Jaunystėje esu grojęs nuo penktadienio iki sekmadienio!“ – juokėsi muzikantas, kiek vėliau prisipažinęs, kad tai darė vestuvėse.

Pirmą kartą keturias „Auksinio disko“ nominacijas šiemet papildys „Publikos simpatijų“ prizas, kuris bus įteiktas „Didžiojo muzikų parado“ pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius