-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 08

Vilniaus ir šiemet neaplenks Australijos gitaros legenda Tommy Emmanuelis

Šį kartą maestro grįžta ne vienas, tačiau su visa grupe iš Melburno (Australija). Jubiliejinio turo metu „Acoustic & Electric“ Tommy visus nustebins su išskirtine programa. Pirmadienį, balandžio 11 d. Pramogų arena (Ąžuolyno g. 9, Vilnius) kviečia į šio visame pasaulyje gerai žinomo atlikėjo koncertą.
Tommy Emmanuelis
Tommy Emmanuelis / „Argostudio“ nuotr.
Temos: 1 Tommy Emmanuelis

Kiekvienam besižavinčiam gitaros skambesiu teko nors kartą girdėti Tommy Emmanuelio vardą, o populiarusis „YouTube“ mirga nuo šimtų šio atlikėjo koncertų įrašų, iš kurių ne vienas buvo peržiūrėtas keletą milijonų kartų. Vieni populiariausių Tommy Emmanuel kūrinių: „Angelina“, „Classical Gas“ ir kt. Jų atsiradimą „YouTube“ galima sieti su nepakartojamais šio stulbinančio gitaros virtuozo koncertiniais pasirodymais, kurie, ko gero, labiausiai įsimintini dėl jo nuostabaus humoro jausmo. Tie, kurie girdėjo jį grojantį gyvai, jums patvirtins – jis, be abejonės, yra puikus artistas, turintis talentą „išgroti“ įvairias emocijas.

Muzikantai ir kritikai Tommy Emmanuel laiko vienu iš geriausių akustinės gitaros stilistų visoje planetoje sakydami, jog išties sunku suvokti, kiek daug muzikos T.Emmanuelis gali išgauti iš vienos gitaros. Tommy vardą gerai pažįsta šimtai tūkstančių gerbėjų visame pasaulyje. Jis yra grojęs daugelyje prestižinių koncertinių salių, dalyvavęs daugelyje žymiausių festivalių visame pasaulyje įskaitant ir Sidnėjaus Olimpines žaidynes, apdovanotas dviem Grammy nominacijomis ir pelnęs ne vieną Auksinės Gitaros titulą. Legendinio gitaristo kaip muzikos profesionalo karjera tęsiasi jau beveik penkis dešimtmečius ir vis persipina su kitų žymiausių pasaulio muzikantų kūrybiniais keliais. Unikalus Tommy grojimo stilius, kurį jis vadina tiesiog „finger style“, artimas grojimui pianinu, kuomet pianistas naudoja visus dešimt pirštų. Vietoje to, kad melodijai, ritmui, bosui ir mušamųjų partijoms groti pasitelktų grupę, Tommy visą tai ir dar daugiau išgroja viena gitara.

Tommy Emmanuel įnešė džiazo improvizacijos į bliuzo, kantri, roko, klasikos ir Ispaniškos muzikos mišinį. 1999 m. Nešvilyje Chet Atkins’as Tommy Emmanuelį pagerbė „Certified Guitar Player“ apdovanojimu už „finger style“ gitaros stiliaus iškėlimą. Tokios garbės iki tol buvo nusipelnę tik trys pasaulio gitaristai (Jerry Reed, Steve Wariner ir John Knowles).

Tommy Emmanuelis puikiai valdo tiek akustinę, tiek elektrinę gitaras išlaikydamas džiazo mėgėjams artimą stilių. Tommy sugeba daug daugiau nei nusistovėję džiazo kanonai leisdamas sau ir klausytojams pasinerti į intriguojantį atradimų ir išgyvenimų sūkurį čia pat, koncerto metu. Tie, kas matė Tommy grojant gyvai, jums patvirtins – jis be abejonės yra puikus šoumenas, turintis talentą „išgroti“ įvairias emocijas.

Pasaulinio garso gitaristas į savo koncertus pritraukia pilnas sales žiūrovų, kuriuos stebina ne tik savita grojimo technika, bet ir puikiu bendravimu su publika. Tommy Emmanuelio pasirodymai visuomet pilni gerų emocijų, o koncerto Vilniuje metu jas dar labiau audrins išskirtinis įgarsinimas ir apšvietimas. Nepraleiskite progos savo akimis išvysti unikalią grojimo techniką bei nepaprastus šio muzikanto improvizacinius sugebėjimus. Atsikvėpti neleis ir nepaprastai platus repertuaras, apimantis ne tik kantri, bluegrass, bet ir popso, džiazo, bliuzo, gospel bei klasikos, flamenko ir net aborigenų muzikos stilius.

Per savo karjerą Tommy Emmanuelis grojo su daugeliu iškilių atlikėjų, tokių kaip Chet Atkins, Eric Clapton, Seras George Martin, Air Supply, John Denver, Les Paul ir Doc Watson. Eric Clapton, Chet Atkins, Les Paul ir Joe Satriani teigia, kad Tommy yra geriausias iš jų kada nors girdėtų atlikėjų, ir tai dar kartą patvirtina jo išskirtinius gebėjimus.  

Tommy Emmanuelis apie „Acoustic & Electric World Anniversary“ turą:  „Kovą ir balandį koncertuosiu Europoje su savo grupe iš Melburno. Ši grupė daugelį metų gastroliavo su manimi Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje. Pasirodymų metu skambės mano akustiniai kūriniai, taip pat džiaugiuosi, kad bus galimybė pademonstruoti muzikavimą elektrine gitara, o to dar nesu daręs ne Australijoje... Susijaudinęs laukiu, kaip mano gerbėjai Europoje priims mano rokinę ir bliuziškąją muzikavimo pusę; pasirodymų metu skambės ir vokalinių dainų. Visi mano grupės nariai puikiai dainuoja! Mums labai smagu scenoje; pasirodymai bus pilni veiksmo ir netikėtumų! Aš grosiu akustine gitara metalinėmis stygomis, gitara nailoninėmis stygomis ir elektrine gitara. Tikrai nekantrauju nustebinti savo gerbėjus Europoje atvykdamas su visiškai kitokiu ir tikrai galingu pasirodymu!“
      
Grupės sudėtis: Robbie Little – bosinė gitara, Kevin Murphy – būgnai, Simon Hosford – gitaros, Ashley Crick – klavišiniai. 

„Pamatęs gyvai grojant Tommy, aš netekau žado“, – teigia Steve Vai.

„Tommy turi visas savybes būti nepakartojamu“, – tvirtina gitaros legenda Les Paul.

Chet Atkins įsitikinęs, jog „negalima stebėti Tommy Emmanuelio pasirodymo ir tuo pat metu nesijausti laimingais“. Taigi ateikite ir jūs pažiūrėti, ką sugeba magiškos Tommy rankos!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius