-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ansamblis „Lietuva“ jubiliejaus proga dovanoja muzikinį–choreografinį spektaklį

Ansamblis „Lietuva“ savo klausytojams 70–ojo jubiliejaus proga dovanoja premjerą – muzikinį choreografinį spektaklį „Kelk, broleli“ kartu su atlikėjais Irena Starošaite ir Edmundu Seilium!
Ansamblis „Lietuva“ ir atlikėjai Irena Starošaitė bei Edmundas Seilius
Ansamblis „Lietuva“ ir atlikėjai Irena Starošaitė bei Edmundas Seilius / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Teatras Lietuva

2010 metai Valstybiniam dainų ir šokių ansambliui „Lietuva“ yra ypatingi – švenčiamas 70 metų jubiliejus. Nueitas kelias pažymėtas ne tik tradiciniais lietuvių liaudies motyvais. Dainų ir šokių kolektyvo istorijoje – originalių muzikinių stilių ieškojimai, nauji požiūriai į lietuviškąjį meną bei tradicijas. Ansamblis „Lietuva“ ieško naujų kelių atverti duris ir naujai pateikti tai, kas saugoma šimtmečius. Šio naujo – jubiliejinio ansamblio sezono proga, gerbėjams dovanojamas muzikinis – choreografinis spektaklis „Kelk, broleli“.

Šis projektas – nueito kelio žymuo, kuriame atsispindi naujas požiūris į tautinį meną kaip žanrą. Tai naujas muzikinis choreografinis kūrinys, atskleidžiantis kiek netikėtą požiūrį į įprastą žanrą. Kūrinyje susipina specialieji efektai ir folkloro bei džiazo muzika. Skirtingų stilių sintezė spektaklyje „Kelk, broleli“ atskleis ansamblio naujojo amplua grožį. Meniniai ieškojimai leidžia iš naujo atrasti lietuvių folkloro universalumą ir kviečia išgirsti, kaip jis gali skambėti šiandien.

Dar viena naujovė, kurią pristato ansamblis – į premjerinį koncertą „Kelk, broleli“ pakviesti dalyvauti žinomi atlikėjai – dainininkai Irena Starošaitė ir Edmundas Seilius. Projekto pristatyme žiūrovai galės gėrėtis moderniausia šviesos ir garso efektų technika. Scenai apipavidalinti panaudoti plazminiai ekranai, kuriuose bus rodomi vaizdiniai efektai. Sukurta programa – moderni, šiuolaikiška –pritrauks įvairaus amžiaus ir meninio skonio žiūrovų. Pagrindinė projekto idėja – naujasis ansamblio kredo – ansamblis „naujais drabužiais“. 

Naujojoje programoje klausytojai išgirs trijų skirtingų muzikos žanrų dermę. Valstybinis dainų ir šokių ansamblis savo pasirodymais nori nustebinti ne tik savo ištikimąjį klausytoją, bet kviečia ir tuos, kurie apie šį dainų ir šokių kolektyvą išgirs pirmą kartą.

Koncertai vyks:

Raseinių kultūros centre – lapkričio 18d.
Vilniuje Nacionaliniame dramos teatre – lapkričio 24 d.
Marijampolės kultūros centre – lapkričio 25 d.
Kauno muzikiniame teatre – gruodžio 1 d.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius