Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Energetikos ir technikos muziejus atgimsta per judesį

Vasario 13 dieną pristatoma choreografo Deniso Kolomyckio paroda-performansas „Sinergija“, sukurtas kartu su Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos baleto šokėjais ir skirtas paminėti Energetikos ir technikos muziejaus dešimtąjį, jubiliejinį gimtadienį.
Choreografas Denisas Kolomyckis
Choreografas Denisas Kolomyckis / Sauliaus Slavinsko nuotr.

„Galvodamas apie energiją – įsivaizduoju žmogų ir kūną, kuris savyje neša energiją, matau judesį, girdžiu garsą. Sutikęs sukurti ir pristatyti performansą Energetikos ir technikos muziejuje, sutikau su tuo, kad energija per šokį, atgaivintų senus ir neveikiančius muziejaus eksponatus, kad tai taptu atskirų šokėjų, individualybių sinergija, veikiant kartu,“ – parodą-perfomansą komentavo choreografas Denisas Kolomyckis.

Paties žodžio „sinergija“ reikšmė – kai dveji atskiri veiksniai, veikdami kartu, duoda didesnį poveikį, negu jų abiejų veiksnių, veikiančių atskirai, poveikių suma – beveik nusako parodos-performanso  koncepciją. Paroda-performansas „Sinergija“, tai  skirtingų meno šakų sintezė, kurioje susijungia šokis, muzika bei vaizdo instaliacijos į vieną pasirodymą, nagrinėjantį energijos, energetikos, kūno, judesio temas.

Šokio ir muzikos pasirodymus atliks Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos baleto šokėjai, bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentai. Energetikos ir technikos muziejui būdingas istorinis energijos išgavimas, kuris šokėjų pasirodymais bus perteiktas klasikinio, neo-klasikinio baleto, bei šiuolaikinio šokio motyvais, kurio choreografija yra sukurta muziejaus erdvei. Vyraujanti energetikos, energijos tema pinsis su laikinumo mene  tema, atspindinčią ir parodai nebūdingą 30 min. pasirodymo laiką.

Energetikos ir technikos muziejus įkurtas 2003 m., minint 100-ąsias Vilniaus centrinės elektrinės atidarymo metines. Po rekonstrukcijos, 2008 m., muziejus atvėrė duris lankytojams pristatydamas naujas ekspozicijas. Energetikos ir technikos muziejus trejus metus išrinktas svetingiausiu Vilniaus muziejumi. Vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami nemokamai apsilankyti šventiniuose muziejaus renginiuose iki vasario 15 dienos.

Renginio vieta – Energetikos ir technikos muziejus (adresu: Rinktinės g. 2, Vilniuje), pradžia 17 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius