Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Smoriginas ruošiasi knygos pristatymui ir stato naują šokio spektaklį

Neseniai iš kūrybinės kelionės Venesueloje grįžęs, o kovo 4 dieną dar spėjęs Paryžiaus publikai pristatyti su Mariaus Liepos fondu Maskvoje sukurtą „Armidės paviljoną“ choreografas Jurijus Smoriginas ruošia naują šokio spektaklį „Geiša“.
Scena iš spektakloi „Fedra“
Scena iš spektakloi „Fedra“ / „Vilniaus baleto“ nuotr.

Pagrindinį, Geišos, vaidmenį atliks nuostabioji Neli Beliakaitė. Jos talentu žavėjosi ne tik Lietuvos publika, bet ir  Amerikos žiūrovai, kur balerina daugelį metų šoko Sakramento baleto trupėje. Jos herojės nelaimingos meilės  ir aistros istorijai akompanuos Arturas Bajoras, televizinių šokių projektų pažiba ir sportinių šokių atlikėjas.

„Mėgstu eksperimentuoti, ieškoti ir atrasti, kad balerina visai organiškai gali šokti duetą su kitą šokio techniką įvaldžiusiu atlikėju“, – teigia choreografas Jurijus Smoriginas.

Kad žiūrovas tuo patikėtų, J.Smoriginas kviečia pasižiūrėti šokio spektaklį „Fedra“, kurio premjera vyko 2009 metų gruodžio mėnesį Šokio teatre Vilniuje.

Šokio spektaklio „Geiša“ siužetas – nuostabi meilės istorija, kuri jaudino ne vieną pasaulio režisierių, kompozitorių ir choreografą. Amerikietis Pinkertonas, atradęs aistrą tolimoje Japonijoje, atveria nuostabius savitarpio santykius su laisvalaikio moterimi Geiša, bet meilės jai neišsaugo. Spektaklyje skambės originali japonų  ir  europietiška Maurico Ravelio muzika. Tai bus dviejų civilizacijų ir dviejų rasių pasimatymas.

Premjeros metu choreografas visuomenei pristatys savo biografinę knygą „Jurijus Smoriginas. Tarp Šančių ir Paryžiaus“.

„Esu labai laimingas, kad sulauksiu tokios akimirkos, nes šiais laikais apie menininkus retai kas ir berašo. Mano gyvenimas yra vertas ne tik knygos,bet ir viso serialo“, – sakė choreografas.

Tie, kas dar  nematė naujausio choreografinių projektų teatro „Vilniaus baletas“ spektaklio „Fedra“,  galės jį pamatyti balandžio 16 dieną Šokio teatre Vilniuje, balandžio 9 d. Šiaulių  dramos teatro scenoje, balandžio 15 d. Plungės  kultūros centro scenoje ir balandžio 29 d. Ukmergės kultūros centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius