-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karjeros dienų verpetas įsuks rekordinį skaičių įmonių ir studentų

Penkerius metus Kauno technologijos universiteto Karjeros centro sėkmingai organizuota įmonių ir studentų kontaktų mugė „KTU Karjeros dienos“ šiemet vėl tikisi sulaukti didžiulio akademinio jaunimo ir verslo bendrovių antplūdžio.
KTU Karjeros dienos sutraukia tūkstančius studentų, norinčių susirasti vietą praktikai atlikti arba būsimą darbo vietą.
KTU Karjeros dienos sutraukia tūkstančius studentų, norinčių susirasti vietą praktikai atlikti arba būsimą darbo vietą. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 1 Studentai

Tiek organizatoriai, tiek renginyje ketinančių dalyvauti įmonių vadovai vienbalsiai tvirtina, kad išlaikyti ryšį su potencialiais darbuotojais yra gyvybiškai svarbu net sunkmečiu.

Nors pats renginys Universiteto studentų miestelyje vyks tik kovo 17–ąją, nemenkas sujudimas tarp įmonių juntamas jau dabar. Mugę organizuojančio KTU Karjeros centro vadovės Kristinos Bakšaitės teigimu, daugelis verslo organizacijų net ir ekonominės represijos laikotarpiu linkusios mąstyti pozityviai ir novatoriškai. „Smagu, kad net ir šiais šalies verslui nelengvais metais įmonės gan aktyviai registruojasi į „KTU Karjeros dienas 2010“. Akivaizdu, kad dauguma darbdavių supranta, jog išlaikyti santykį su studentais ir Universitetu yra būtina. Daugelis nenori prarasti kelių pastarųjų metų įdirbio, – teigė K. Bakšaitė.

Tikimasi studentų antplūdžio

Neabejojama, kad šiemet „KTU Karjeros dienos 2010“ sulauks didesnio studentų antplūdžio nei pastaraisiais metais. Jei prieš kelerius metus rasti norimą darbą nebuvo sunku, tai šiandien situacija yra gerokai pasikeitusi. Tikimasi, jog šiemet renginį aplankys apie 4 tūkstančiai studentų ir absolventų, kurie projektuoja savo ateitį, domisi praktikos ar įsidarbinimo galimybėmis, ieško terpės, kurioje galėtų pritaikyti sukauptas žinias. Iš viso per penkerius metus „KTU Karjeros dienose“ jau dalyvavo daugiau nei 400 įmonių ir beveik 13 tūkst. akademinės bendruomenės atstovų.

„Šiandienos ekonominė ir darbo rinkos situacija – iššūkis. Tu turi stengtis būti pranašesnis už kitus. Visų pirma aiškiai suformuluoti tikslus ir jų siekti. „KTU Karjeros dienos 2010“ – unikali galimybė žengti pirmą žingsnį tikslo link tiek darbdaviui, tiek studentui“, – tokiomis mintimis šiemetinę kontaktų mugę pasitinka didžiausio tokio pobūdžio renginio Baltijos šalyse organizatoriai.

Rektorių džiugina renginio populiarumas

Sėkmingai šeštus metus organizuojamu renginiu džiaugiasi ir KTU vadovybė. Universiteto rektoriaus prof. Raimundo Šiaučiūno manymu, kiekvienais metais augantis „KTU Karjeros dienų“ populiarumas puikiai parodo, kad daugelis šalies institucijų ir verslo įmonių jau supranta, jog politinė ir ekonominė sėkmė yra neatsiejama nuo gerai parengtų įvairių sričių specialistų.

„Universiteto akademinei bendruomenei „KTU Karjeros dienos“ padeda įvertinti mūsų pastangas rengiant labai įvairių krypčių specialistus, – tvirtina rektorius. – Iniciatyva, kūrybingumas, gebėjimas dirbti komandoje – tai savybės, kurias vertina šių dienų darbdaviai. Labai svarbus ne absoliutus žinių kiekis, bet gebėjimas tas žinias taikyti konkrečiose situacijose“.

Dalyvauti – prestižo reikalas

Tapti „KTU Karjeros dienų“ ir visų jas lydinčių renginių dalyviu jau tapo ne vienos puikiai žinomos įmonės gražia tradicija. Verslininkų nuomone, dalyvavimas šiame renginyje – puiki galimybė pristatyti įmonę, būsimus darbuotojus supažindinti su ateities planais, formuoti įmonės, kaip patrauklaus ir patikimo darbdavio, partnerio, paslaugų teikėjo, įvaizdį, prisidėti prie įmonės poreikius atitinkančių specialistų rengimo ar papildyti kandidatų į laisvas darbo vietas duomenų bazę.

UAB „ABB“ personalo vadovės Agnės Bandzienės teigimu, įmonė renginyje „KTU Karjeros dienos“ dalyvauja dėl kelių priežasčių: „Dauguma mūsų bendrovės darbuotojų yra KTU absolventai, kuriais esame patenkinti. Be to, norime užsiauginti studentus, potencialius UAB „ABB“ darbuotojus. To siekiame ilgalaike sutartimi su KTU Elektros ir valdymo inžinerijos fakultetu, kuria esame įsipareigoję skirti vardines stipendijas gerai besimokantiems studentams, pasiekusiems aukštų akademinių rezultatų ir parodžiusiems ypatingą domėjimąsi būsima specialybe“.

Anot A. Bandzienės, bendrovė remia fakultetą modernizuojant ir kuriant jo laboratorinę bazę – tiekia naujausias UAB „ABB“ technologijas praktiniam studentų mokymui. „KTU Karjeros dienose“ dalyvaujame nuo 2005 metų ir jau 5 metus iš eilės esame šio renginio mecenatu, – teigė bendrovės personalo vadovė. – Tikimės, kad mūsų parama padeda studentams priimti teisingą sprendimą, o darbdaviams – surasti tinkamą kandidatą“.

Pavasarį organizuojamas kasmetinis renginys – pats geriausias laikas užsitikrinti ateities specialistų simpatijas. Studentai dar turi laiko pasirinkti specializacijas, įgyti papildomų įgūdžių konkrečiai veiklai. Įmonės, norinčios dalyvauti šiemetinėje kontaktų mugėje, kviečiamos registruotis iki vasario 1d. ( www.karjerosdienos.lt ).

Įsidarbinusiųjų skaičius sparčiai auga

Nors prieštaringų ekonominės situacijos vertinimų ir prognozių išgirstame kiekvieną dieną, o Lietuvos ekonomikos atsigavimas prognozuojamas tik po metų, surinkti duomenys rodo, kad kasmet vis daugėja KTU studentų, kurie įsidarbina ar atlieka praktiką tose įmonėse, su kuriomis užmezgė kontaktus Karjeros dienų metu.

Per pastaruosius dvejus metus Karjeros dienose prisistačiusiose įmonėse įsidarbino apie pusantro tūkstančio, o praktiką atliko per 500 studentų ir absolventų. Ne ką kuklesnių rodiklių laukiama ir po šiemetinio renginio.

Kartu su Karjeros dienomis KTU Karjeros centras tradiciškai pristatys seminarų ciklą bei eilę šiai progai skirtų renginių. Pasak organizatorių, tradiciškai vyks ir įmonių atstovų bei intelektualiausių KTU studentų jau pamėgtas specialus bendradarbiavimo renginys „KTU Ingenium 2010“. Jo metu prie bendro stalo susėdę studentai ir įmonių atstovai kartu atlieka intelektualias bei kūrybines užduotis, sprendžia probleminius klausimus.

Parengė KTU Karjeros centras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius