Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos centre – palaikymo akcija baltarusių menininkui

Uostamiesčio menininkai pirmadienio vakarą miesto centre surengė palaikymo akciją Baltarusijos teisėsaugos smurtą patyrusiam menininkui Michailui Gulinui.
Klaipėdos centre surengta meninė akcija praėjo ramiai.
Klaipėdos centre surengta meninė akcija praėjo ramiai. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Menininkai į Atgimimo aikštę atsinešė figūras, lygiai tokias pačias, kaip ir M.Gulinas rengė akciją Minske. Iš figūrų dėliotos skulptūros, įvairios kompozicijos. Klaipėdiečiai į tokią akciją nereagavo – visi skubėjo rudens lapų nuklotais šaligatviais. 

Tačiau M.Gulinui tokia iš pažiūros nekalta akcija baigė tardymais ir teismais.

Goethe's Institutas inicijavo tarptautinį projektą „Goint Public“. Apie galimybes viešai pasisakyti“ Lietuvoje, Baltarusijoje ir Kaliningrado srityje. Jo metu menininkai rengė menines akcijas viešose erdvėse. 

Uostamiestyje rezidavo keturi menininkai – baltarusiai Michailas Gulinas, Antonina Slobodčikova, Andrejus Buselas ir rusė Katerina Čerevko. Meninės akcijos ir intervencijos su vietine publika praėjo ramiai be jokių replikų. Tačiau Baltarusijoje ši akcija buvo sutikta visiškai priešingai. 

Dar prieš renginį anonsuota, kad Michailas Gulinas po aikštę nešios dideles geometrines figūras. Figūros tam tikrą turinį įgaus tik bendraujant su praeiviais. 

Spalio 9-ąją menininkas drauge su keliais savanoriais pagalbininkais vaikščiojo po Kalinino, J.Kolaso, Nepriklausomybės ir Spalio aikštes ir iš figūrų dėliojo skulptūras. Paskutinėje aikštėje menininkas ir jo pagalbininkai buvo sulaikyti. Tardymo metu studentai sumušti, vienas itin stipriai, o M.Gulinas apie tai išdrįsęs prabilti žurnalistams neteko darbo universitete, kur architektūros fakulteto studentams dėstė  piešimą, skulptūrą ir akvarelę. 

„Šis menininkas įsitikinęs, kad kiekvienas turi teisę kurti savo šalyje. Pranešime jam apie palaikymo akciją Klaipėdoje“, - teigė menininkas Juozas Laivys, tuo metu, kai buvo suimtas M.Gulinas, viešėjęs Minske. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius