-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje bus švenčiama Rusijos diena

Birželio 11–13 dienomis Vilniuje vyks Rusijos dienai paminėti skirti kultūros renginiai, koncertuos garsūs Rusijos ir Lietuvos atlikėjai bei ansambliai.
Rusijos dienos organizatoriai teigė, jog kultūriniais renginiais tikimasi perteikti Rusijos kultūrą.
Rusijos dienos organizatoriai teigė, jog kultūriniais renginiais tikimasi perteikti Rusijos kultūrą. / G.Gasiulio/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Rusija

Birželio 11 dieną Vilniaus kongresų rūmuose koncertuos Rusijos E.Svetlanovo valstybinis akademinis simfoninis orkestras, kuriam diriguos Markas Gorenšteinas. Taip pat koncerte pasirodys garsi violočelininkė Natalija Gutman. Koncerte skambės D.Šostakovičiaus, P.Čaikovskio kūriniai.

„Ne taip dažnai į Lietuvą atvyksta tokie atlikėjai. Manau, lietuviams verta paklausyti šio koncerto“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė Lietuvos rusų dramos teatro vadovė Tatjana Rinkevičienė.

Birželio 13 dieną sostinės Vingio parke vyks šventinis koncertas, kuriame dalyvaus Rusijos ir Lietuvos meno kolektyvai ir atlikėjai. Jame bus galima išvysti Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir Visagino saviveiklinių ir profesionalių kolektyvų pasirodymus, taip pat stebėti riterių pasirodymus bei kitas linksmybes. „Tai bus nemokamas masinis renginys, skirtas visiems žmonėms ir šeimoms, kur bus galima pavalgyti, pašokti, pasilinksminti, pabūti“, – kalbėjo viena koncerto organizatorių Olga Gorškova.

Anot jos, Rusijos diena yra svarbi šventė ne tik Lietuvoje gyvenantiems rusams, bet ir tiems, kurie nori daugiau sužinoti apie Rusiją, jos kultūrą, gyvenimą.

Rusijos diena švenčiama birželio 12 dieną. Anksčiau ši šventė vadinta tiesiog Nepriklausomybės diena ir buvo skirta 1990 metų birželio 12 dieną priimtai Rusijos suvereniteto deklaracijai, tačiau žlugus Sovietų Sąjungai ir Rusijai perėmus jos teises dėl šventės prasmingumo kilo daug diskusijų. 2002 metais tuometis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas išleido įsaką, kuriuo pakeistas šventės pavadinimas ir koncepcija – ji tapo laisvės, taikos, teisingumo švente. Rusijoje šią dieną vyksta įvairūs kultūriniai renginiai, jie taip pat rengiami kai kuriose buvusios Sovietų Sąjungos šalyse. Lietuvoje vyksiančius renginius kuruoja ir finansuoja Rusijos ambasada, prie finansavimo prisideda Rusijos kultūros ministerija, Maskvos valstybinė filharmonija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius