Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lotynų Amerikos kultūros dienos“: proga pajusti Lotynų Amerikos pulsą

Vis labiau ilgėjant vakarams ir vis gausiau pliaupiant lietui galime pasidžiaugti, jog vienai savaitei (spalio 22-29 dienomis) turime progą pamiršti lietuviško rudens šlapumą bei niūrumą ir priartėti prie spalvingos Lotynų Amerikos kultūros.
Kuba
Kuba / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Argentina

Šiais metais (jau penktaisiais) „Lotynų Amerikos kultūros dienos“ išblaškys ne tik lengvos egzotikos išsiilgusius lietuvius ar Lotynų Amerikos kultūros fanatikus, bet ir tuos, kurie visą savo laisvalaikį skiria tik fotografijai ar literatūrai. Taigi organizatorių pasirinkimas atverti kuo platesnį Lotynų Amerikos kultūros spektrą ir pasiekti kuo įvairesnę auditoriją, vertas aplodismentų.

Žinoma, visai nekelia nuostabos tai, jog kino filmai pasirinkti kaip geriausiai atskleidžiantys Lotynų Amerikos kultūrą. Šiemet kino gerbėjai kino teatre „Pasaka“ galės pamatyti 7 tarptautinio pripažinimo sulaukusius filmus bei trumpąją animacijos programą.

Tie, kurie Lotynų Amerikos dvasią norės apčiuopti per fotografiją ir savo akimis pamatyti tik jiems matomas kultūros spalvas, galės apsilankyti parodoje „Priartėjimai. Kuba“. Kuba – šalis, kuri tokia tolima, nors trumpam artimesnė gali tapti fotografijų parodoje, esančioje kino teatro „Pasaka“ fojė.

Šiek tiek netradicinio laisvalaikio mėgėjai arba tiesiog tie, kurie mėgsta susitikimus su patirtimi besidalinančiais žmonėmis, galės užsukti pasiklausyti Sigito Babiliaus ir Mildos Vinčiūnaitės pasakojimų apie Kubą („10 dalykų, kurių nežinojote apie Kubą“, spalio 23 d., kino teatras „Pasaka“) arba pakeliauti po Carloso Brebbios Argentiną („Argentina kitaip“, spalio 24 d., klubas „Havana Social Club“.)

Galbūt skaitėte argentiniečio Marcelo Birmajerio knygą „Vienos moters istorija“ ir norite pakalbinti, paliesti ar nusišypsoti jos autoriui? Tuomet spalio 26 dieną, 17 val.,  turite progą pasiimti knygą į rankas ir skubėkite į kino teatrą „Pasaka“. Prieskonio „Lotynų Amerikos kultūros dienoms“ suteiks salsos ritmas, argetinietiškas vynas bei „Mojito“ kokteiliai. 

Akivaizdu, jog „Lotynų Amerikos kultūros dienose“ daugiausia dėmesio skiriama toms šalims, kurios žmonėms labiausiai siejasi su ne kiekvienam patirtu žemynu – Kubai, Argentinai, Meksikai. Taigi yra vilties, jog kitais metais į Pietų Amerikos kultūrą galėsime pažvelgti iš kitų, dar netikėtesnių kampų.

„Kino pavasario“ direktorė Vida Ramoškienė, pristatydama „Lotynų amerikos kultūros dienas“ sakė: „Lotynų Amerikos kultūroje visko tiek daug....“ Kultūros per savaitę pažinti neįmanoma, bet prie jos prisiliesti tikrai galima.

Išsamesnią „Lotynų Amerikos kultūros dienų“ filmų programą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius