Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mykolo Oginskio festivalis Plungėje atiduos duoklę sielai

Rugpjūčio 27-ąją Plungėje prasidėjęs ir bemaž mėnesį, iki rugsėjo 24 dienos, vyksiantis tarptautinis Mykolo Oginskio festivalis jau šeštą kartą iš eilės rimtosios muzikos mylėtojus kviečia atverti sielą klasikinei muzikai.
Juozo Domarko diriguojamas Lietuvos Nacionalinės filharmonijos simfoninio orkestras.
Juozo Domarko diriguojamas Lietuvos Nacionalinės filharmonijos simfoninio orkestras. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Plungiškių draugijos rengiamame festivalyje, kiekvieną šeštadienį iki rugsėjo 24-osios, dalyvaus pasaulinį pripažinimą pelnę Lietuvos ir užsienio simfoniniai orkestrai bei meno kolektyvai. Mykolo Oginskio festivalio organizatoriai šiais metais ketina išskirtinį dėmesį skirti kompozitoriaus, tapytojo Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrybai. Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijai (UNESCO) 2011 metus paskelbus Mikalojaus Konstantino Čiurlionio metais, tai bus dar viena puiki proga iš naujo atrasti žymaus muziko kūrybą.

Festivalio atidarymo šventėje bus galima išgirsti Lietuvos Nacionalinės filharmonijos simfoninio orkestro (Meno vadovas ir vyr. dirigentas Juozas Domarkas) atliekamas M.K.Čiurlionio simfonines poemas „Jūra“ ir „Miške“. Tarptautinio Mykolo Oginskio festivalio renginiai yra nemokami.
VISĄ FESTIVALIO PROGRAMĄ RASITE PASPAUDĘ ČIA

Dovana miestui – skaitymo suoliukas

Iškilmingo šventės atidarymo metu Mykolo Oginskio dvaro žirgyne Plungės miestui bus padovanotas ir specialus skaitymo suolelis. VšĮ „Terra Publica“ skaitymo suolelį miestui dovanoja už gražiai prižiūrimą miesto aplinką, jaukią atmosferą, meilę knygai ir savo istorinėms šaknims.

Pasak leidyklos direktorės Danguolės Kandrotienės, dovanojamas skaitymo suolelis – tai pagarbos ženklas žmonėms, kurie yra neabejingi knygai, krašto istorijai, kultūros paveldo saugojimui ir visam menui plačiąja prasme. Planuojama, kad stilingas skaitymo suoliukas su užrašu „Skaitymo suolelis“ netrukus atras savo vietą miesto bibliotekoje, kur atsipūsti po darbų ir pasinerti į platų lietuviškos ir užsienio literatūros pasaulį galės kiekvienas norintis.

Skaitymo suoleliai už gerą turizmo infrastruktūrą, kalbos, knygos ir skaitymo puoselėjimą, jau yra iškeliavę į Birštoną, Trakus, Jurbarką, bei Kauno ir Kretingos rajonus. Dovanodami skaitymo suoliukus leidyklos atstovai drąsina visuomenę skaityti.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius