-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Odė neapdainuotam lietuvių kulto objektui – automobiliui (nuotraukos)

Fotomenininkas Mindaugas Kavaliauskas naujausius savo kūrinius nusprendė pristatyti ne tik galerijose, bet ir ten, kur gimė dalis ekspozicijos kūrinių – Kauno automobilių turguje. Kodėl būtent čia? Atsakymo toli ieškoti nereikia, nes pastaruosius dešimt metų M.Kavaliausko fotoaparato akiratyje – dar mažai apdainuotas lietuvių kulto objektas – automobilis.
Kauno turgus. Jolanta, 2008
Kauno turgus. Jolanta, 2008 / Mindaugo Kavaliausko nuotr.
Temos: 2 Paroda Fotografija

Trys parodos, kurios bus pristatytos „F Galerijoje“, Kauno fotografijos galerijoje ir Kauno automobilių turguje, yra pirmasis beveik dešimt metų kuriamo fotografinio projekto apie automobilių kultūrą Lietuvoje pristatymas publikai.

„Kažkada buvo sakoma, kad Lietuva – žemės ūkio šalis. Dabar dažnai tvirtinama, kad – Lietuva krepšinio ir alaus kulto šalis. Tačiau beveik nekalbama apie tai, kad vienas svarbiausių kulto objektų atkurtos nepriklausomybės Lietuvoje – automobilis. Jis yra ne tik naujo gyvenimo, laisvės, stiliaus, būtinybės, bet ir darbo, prabangos atributas“, – sako parodos autorius. Per dešimt metų, vykdydamas šį socialinį projektą-eksperimentą, menininkas lankėsi privačiuose garažuose, turguje, salonuose, taip pat „laužynuose“. Publikai parengtose nuotraukose matyti visi automobilių „gyvenimo“ etapai – nuo iškilmingo nusipirkimo „akto“ iki privažiuoto kelio galo.

Kas: Mindaugo Kavaliausko parodų atidarymas; kur, kada: vasario 25 d., 17 val., Kauno fotografijos galerijoje (Vilniaus g. 2) – pagrindinės parodos „Autoportretai ir autopeizažai“ atidarymas; vasario 26 d. 12 val., Kauno automobilių turguje – didelio formato fotografijų parodos „Autoportretai ir autopeizažai. 100 m2“ atidarymas; kovo 1 d., 17 val., „F Galerijoje“ (Aušros g. 6) parodos „Autoportretai ir autopeizažai. P.S. (Paskutinė stotelė)“ atidarymas; kiek: nemokamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius