-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Odesoje – M.K.Čiurlionio 100-osioms mirties metinėms skirti renginiai

Gegužės 17 d. Odesos rytų ir vakarų meno muziejus taps Čiurlionio 100-tųjų mirties metinių paminėjimo erdve. Padedant LR ambasadai Ukrainoje, pirmą kartą Odesoje bus eksponuojama M.K.Čiurlionio reprodukcijų paroda „Fantastinis simbolių, šviesos ir harmonijos pasaulis“, kurios atidarymo metu muziejuje vyks ir ukrainiečių režisieriaus Oleksandr Dirdovsky filmo, skirto garsiajam Lietuvos menininkui, premjera.
M.K.Čiulrionis „Angelas“, 1909 m.
M.K.Čiulrionis „Angelas“, 1909 m. / LR kultūros atašato Ukrainoje nuotr.

Muzikinius M.K.Čiurlionio kurinius pirmą kartą atliks Odesos specialiosios muzikos gimnazijos styginių ansambliukas, kuris mūsų kompozitoriaus pjeses ketina įtraukti į savo pastovų repertuarą.

2008-aisias metais, Lietuvos metų Ukrainoje metu, Nacionaliniame Ukrainos dailės muziejuje, M.K.Čiurlionio darbų originalai buvo pirmą kartą pristatyti Ukrainoje, M.K.Čiurlionio nacionaliniam muziejui parengus parodą „M.K.Čiurlionis ir jo bendražygiai“. Ši paroda sulaukė didžiulio Ukrainos meno gerbėjų susidomėjimo ir pripažinimo, jos atidarymo iškilmėse dalyvavo Lietuvos Respublikos Prezidentas V. Adamkus, Lietuvos kultūros bei užsienio reikalų ministrai, ji tapo pagrindiniu Lietuvos metų Ukrainoje renginiu.

Minint 100-tąjį žymiausio lietuvių menininko mirties jubiliejų Odesos rytų ir vakarų meno muziejaus prašymu M.K.Čiurlionio darbai bus pristatyti Odesoje, mieste, per kurį mūsų menininkas keliavo į Kaukazą ir kuriame bene pirmame jis sulaukė pripažinimo: šiame muziejuje jau dešimtys metų egzistuoja M.K.Čiurlionio gerbėjų klubas, kuriame renkasi tie, kuriems įdomi ir svarbi mūsų menininko kūryba, todėl ši paroda Odesoje itin laukiama.

M.K.Čiurlionio darbų paroda bus eksponuojama ir Muziejų nakties metu, anot LR kultūros atašė Ukrainoje ir Gruzijoje dr. Gabrielės Žaidytės: „Tai, kad mūsų kultūra domimasi, jog ji pripažįstama ir vertinama, jog Ukrainoje nepamirštamos tiek istorinės, tiek kultūrinės mūsų šalių sąsajos, labai malonu, tai skatina vis naujus Lietuvos kultūros pristatymus Ukrainoje ir mes džiaugiamės, kad ukrainiečių iniciatyva, minint jubiliejinius M.K.Čiulrionio metus, dar ir dar kartą skambės Lietuvos vardas.“ 

Parodos atidarymas vyks Odesos rytų ir vakarų meno muziejuje, gegužės 17 d., 15 val., adresu: Puškinska g. 9, Odesa.

Projekto organizatoriai: LR kultūros atašatas Ukrainoje, Odesos rytų ir vakarų meno muziejus.

Projekto partneriai: LR garbės konsulatas Odesoje, Tarptautinis kultūros programų centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius