-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: o kas po kino?

Kiekvieną pavasarį kinomanai sulaukia savo dviejų savaičių. Kalbu apie festivalį „Kino pavasaris“. Jo metu pamatau tiek gerų filmų, kad po to į jokį ekraną negaliu žiūrėti mažiausiai kelias dienas. Žinot tą jausmą? Tačiau suprantu ir tuos, kurie nėra didžiuliai šio meno gerbėjai. Tokiems siūlau nesijausti vienišiems, nes ir be festivalių mieste yra ką veikti. Tad siūlau keletą savaitgalio vinių. O kol kas tyliai viliuosi, kad šį savaitgalį bus dar šviesiau. Saule, mes tavęs pasiilgom.
K.Sirvydo skvere šurmuliuos edukacinis renginys „Vilniaus siuvėjų cechas“.
K.Sirvydo skvere šurmuliuos edukacinis renginys „Vilniaus siuvėjų cechas“.

Vakarėlių vakarėliai

Šį savaitgalį kojas kilnosim dvejose „vakarėlio-vinies“ vardo vertose diskotekose. Viena iš jų vyks šiąnakt, skaniausius filipinietiškas tradicijas menančius užkandžius gaminančiame „Woo“. Madingų miestiečių pamėgta vieta prisiminė dar 2005-aisiais prasidėjusią vakarėlių seriją „Go Gaga“. Pamenu, tais metais į šį vakarėlį ėjau Klaipėdoje. Na, o dabar „Go Gaga“ grįžta į sostinę. Nuo 22 val. diskžokėjų pulto variklius užkurs daugiau kaip 12 profesionalų, tarp kurių Video Jack iš Portugalijos, estų „Propaganda“, vietiniai „We Are Tv“, „Fullscreen“,„Vodka Jugend“, „Rüt Rüt“ ir kiti.

O tą pačią naktį „Gravity“ kvies šokti diriguojant talentingajam Ian Pooley. Šis vienas žinomiausių house muzikos didžėjų ir prodiuserių pasaulyje, lyginamas nebent su daug metų blizgančiais Dimitri From Paris, Kevin Yost ar Gilles Peterson. Ian Pooley madingas buvo prieš dešimt metų, toks jis yra ir dabar. Karščiausioje pavasario house muzikos naktyje kartu su svečiu gros Saulty ir Andrius Rio.

KADA - nuo 22 val.
KIEK - 15-40 litų.

Paroda neparoda

Ar jau buvau sakiusi, kad dažnai svajoju nusipirkti siuvimo mašiną ir pradėti siūti spalvotus sijonus ir britiško tipo švarkus? Būtent todėl sekmadienį skuosiu į K.Sirvydo skverą. Čia nuo pat ryto šurmuliuos edukacinis renginys „Vilniaus siuvėjų cechas“. Šis renginys puikiai pristatys Vilniaus amatų paveldo subtilybes ir, tikiuosi, atgaivins senųjų amatų tradicijas. Tam, kad nedaugžodžiaučiau, tiesiog siūlau užmesti akį į veiksmo planą. Bus žiauriai gerai! Beje, renginys – nemokamas.

11 val. Skelbiamas Vilniaus siuvėjų cecho statutas.
12, 15 val. Siuvėjų cecho istorija.
13, 16 val. Kostiumo istorija.
14, 17 val. Siuvimo pamokos.

Beveik muzikinė vinis

Kada paskutinį kartą buvote smagiame spektaklyje? Aš nepamenu, nes Romeo Castelluci ir jo „Pragaras“ praėjusį mėnesį nebuvo labai smagus (kas matė, tas supranta apie ką aš). Tačiau šį savaitgalį turim puikią progą – Mokytojų namų svetainėje sekmadienį rodysis „Atviro rato“ aktoriai. Jie vilniečiams pristatys Aido Giniočio muzikinį spektaklį-improvizaciją ne tik vaikams „Senelės pasaka“ pagal Salomėjos Nėries eiles. Laukiu laukiu!

KADA - 17 val.
KIEK - 12 litų.

P.s. Taip pat sekmadienio vakarą privalu nužingsniuoti į šv. Kotrynos bažnyčią, kur gražiausias miuziklų arijas atliks Ieva Prudnikovaitė ir Jeronimas Milius. Nuo 19 val. už 30-50 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius