-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Paukščiai parneša šventes

Perku papildomą valandą paroje. O gal net papildomą parą savaitėje. Atrodo, prieš Kalėdas pasaulis ėmė suktis dar greičiau nei įprasta – suspėti visur nebeįmanoma! Galbūt dėl to, kad aplink vyksta tiek daug privalomų pamatyti renginių. Pradedam!
Gilus vanago žvilgsnis
Gilus vanago žvilgsnis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Nežinau, kaip jums, bet man itin jaukūs Mokytojų namų dainuojamosios poezijos koncertai. Šįvakar čia, svetainėje, pasirodys daugelio pamėgtų dainų autorius ir atlikėjas Aidas Giniotis atliks savo senas ir naujas dainas. Žinoma, netrūks ir įdomių istorijų, kurios primins klausytojams, kaip atliekamos dainos gimė. Drauge su A.Giniočiu pasirodys Mokytojų namų scenos naujokas, ilgametis grupės „Vairas“, vaikų studijos „Nieko tokio“ vadovas, muzikantas ir fizikas Vadimas Kamrazeris. Pasimėgaukite bendravimu ir dainomis.

Kada – penktadienį, 18 val. Kiek – 15, 20 Lt.

Kaip visuomet turiu pasiūlymą klasikos ir fortepijono muzikos mėgėjams – koncertų salėje Piano.lt pasiklausykite Egidijaus Buožio džiazo rečitalio. Pianistas, kompozitorius, prodiuseris ir dėstytojas koncerto metu atskleis susiliejančią mainstream tradiciją, ankstyvųjų fortepijoninių stilių elementus ir moderniojo džiazo raišką.

Kada – šeštadienį, 19 val. Kiek – 30 Lt.

15min.lt skaitytojos Dalios nuotr./Vainiko pagrindą Dalia apipina tujos ir sidabrinės eglės šakelėmis.
Eglės šakelės

Parsineškite Kalėdas!

Miškininkai kviečia dalyvauti gražioje akcijoje „Parsinešk Kalėdas į savo namus“. Prie papuoštų miestų eglių vilniečiai bus raginami neniokoti miškų ir juose augančių eglaičių. Taip pat kiekvienas norintis galės į namus parsinešti gyvą miško dalelę – eglės šaką. Vilniuje akcija vyks Katedros, Rotušės ir Europos aikštėse. Paskubėkite šiandien atrasti savąją eglės šakelę!

Kada – šiandien, 14 val. Kiek – nemokamai.

Vienas ypač svarbių dalykų šiandien – saugoti senąsias tradicijas. Sekmadienį Vilniaus rotušės Didžiojoje salėje vyks kasmetis advento-Kalėdų koncertas „Vidury lauko grūšelė“. Šiemet šventinę programą klausytojams pristatys folkroko grupė „Atalyja“. Koncerto metu bus eksponuojamas Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečiui skirtas tautodailininkių Bronės Gricienės ir Marijos Liugienės rištas rekordinis sodas iš nendrių su 1001 paukšteliu. Manau, bus gražu.

Kada – sekmadienį, 15 val. Kiek – nemokamai.

Rytojaus vakarą mėgstantys „Užupio teatro“ pasirodymus „Domino teatre“ išvys režisierės Ritos Urbonavičiūtės komediją „Skapeno klastos“, pagal Molière pjesę. Ši premjera skiriama vieno ryškiausių Lietuvos aktorių Rolando Butkevičiaus, 1969 m. „Skapeno klastose“ sukūrusio pagrindinį vaidmenį, atminimui. Aktoriai papasakos Skapeno, išradingo įmantriausių meilės, vedybų ir piniginių reikalų tvarkymo meistro istoriją.

Kada – šeštadienį, 19 val. Kiek – 43–63 Lt.

Šokio meno entuziastai sekmadienį kviečiami apsilankyti dešimtojo Vyčio Jankausko šokio teatro premjeroje. „Menų spaustuvėje“ žiūrovai išvys spektaklį „Liepsnos virš šaltojo kalno“. Dvejus metus brandinęs savo darbą, V.Jankauskas jame siekia papasakoti apie dvasinį žmogaus gyvenimą, kuris susiduria su įvairiais prieštaravimais, išbandymais, neišvengiamais kompromisais.

Kada – sekmadienį, 19 val. Kiek – 30 Lt.

P.S. Nepamirškite, kad šiandien ir sekmadienį Vilniaus kongresų rūmuose vyks laukti „bohemiečių“ kalėdiniai koncertai „Lakštingalos sugrįžta“. O rytojaus vakarą „Siemens arenoje“ klausomės Vanessos Mae!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius