-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas – su verbomis ir šypsenomis

Panašu, kad dangus pagaliau suviliojo saulę, tad įšokus į sportbačius labai smagu vaikščioti pradžiuvusiu asfaltu ir džiaugtis bundančia gamta. (Pa)va-sa-rė-ja! Šviesos spinduliai dovanoja platesnes šypsenas. Jomis jau nuo šiandien dalinkitės su artimais ir nepažįstamais – puikių progų bus ne viena ne tik daugybėje renginių, bet ir Verbų sekmadienį.
Pirkėjus viliojo ir verbos, ir šilta jų pardavėjų šypsena.
Linksma verbų pardavėja / E.Jankausko/15min.lt nuotr.
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Asmik Grigorian
./Asmik Grigorian

Grakšti Šv. Jonų bažnyčia šį šeštadienį kviečia užsukti ne tik pasigrožėti jos skliautais, bet ir išgirsti žinomų atlikėjų atliekamus Johanno Sebastiano Bacho muzikos kūrinius. Legendinio kompozitoriaus muzikos koncertų ciklo „Visos fleitinės sonatos, gražiausios arijos ir įžymioji Tokata ir fuga d-moll“ pirmajame koncerte pasirodys sopranas Asmik Grigorian, fleitininkas Giedrius Gelgotas ir vargonininkas Vidas Pinkevičius. Koncerte nuskambės kiekvienam puikiai pažįstama tokata ir fuga d-moll vargonams, naudota daugybėje filmų, filmukų ir net mobiliųjų telefonų melodijoms. Labai gražu, tikrai.

Kada – šeštadienį, 18 val. Kiek – 15 Lt; moksleiviams, studentams, neįgaliesiems ir pensininkams su pažymėjimais – 10 Lt. VU studentams įėjimas nemokamas.

Jubiliejus

Garbingą jubiliejų šeštadienį švenčia Vilniaus mokytojų namų vyrų choras „Vytis“, kuris koncertuos savo kūrybinės veiklos 35-mečio proga. Šis choras yra talkinęs Operos ir baleto teatro vyrų choro grupei, dainavo operose „Borisas Godunovas“, „Don Karlas“, „Kelionė į Tilžę“. Norintys gali nemokamai išgirsti sodrius vyrų balsus.

Kada – šeštadienį 16 val. Kiek – nemokamai.

Šviežiena

Po Baltuoju tiltu, greta „Mambo“ picerijos ir vyninės „Vinchenso“ – naujakurys – muzikos ir alaus klubas „Bermudai“. Penktadienį eilinį skandalą kurs studentų dievinami „Sporto“ vyrukai, o šeštadienį erdvioje klubo scenoje šėls linksmieji „Išjunk šviesą“. Sako, ten yra ir stalo futbolas.

Kada – penktadienį, šeštadienį 21 val. Kiek – 15 Lt, su skrajute 10 Lt.

Atsisveikinimas

„Menų spaustuvės“ Juodojoje salėje dviem operomis bus atsisveikinta su „Naujosios operos akcijos“ festivaliu. Teatro mėgėjams kaip saldus desertas bus kamerinė opera sopranui, styginių kvartetui, saksofonų kvartetui ir elektronikai. „Kitos trys seserys“ ir netradicinis Andriaus Kaniavos „Pokylis“.

Kada – sekmadienį 19 val. Kiek – 20 Lt.

Organizatorių nuotr./Daiva Starinskaitė
Daiva Starinskaitė

Šokių karštligė

Nuo penktadienio mieste karaliaus šokėjai, nes Vilniuje įsisuks šokių turnyras „Urban Dance“. Penktadienį muzikiniame klube „Tamsta“ įvyks atrankos, kurių metu tarptautinė teisėjų komisija geriausiems suteiks teisę varžytis turnyre, vyksiančiame kitą dieną. Po jų nuskambės „A.I.R Funk Orchestra & Divah Dee“ su Daiva Starinskaite priešaky.

Kada – penktadienį 19 val. Kiek – 20 Lt.

Šeštadienį, nuo 14 val., „Forum Palace“ atrinktieji dalyviai susikaus Hip-Hop, B-Boy‘ing, Locking, Popping rungtyse. Kiek – 20–35 Lt.

„Skamp“ pasirodymas „Radijo erelių“ premjeroje!
„Skamp“

Sugrįžimas

Visi žino Ericos Jennings, Viktoro Diawaros ir Viliaus Alesiaus trijulę. Šeštadienį linksmieji „Skamp“ po septynių mėnesių pertraukos lips į klubo „Tamsta“ sceną. Grupės atstovų teigimu, tai oficialus „Skamp“ sugrįžimo koncertas, mat grupė kurį laiką tylėjo, nes vokalistė Erica Jennings susilaukė antrojo sūnaus ir buvo pasinėrusi į motinystės džiaugsmus. Jie visada laukiami.

Kada – šeštadienį 21 val. Kiek – 20–30 Lt.

Linksmybės su verbomis

Vilniečiams siūloma nauja ir smagi tradicija – „Verbų šeštadienis“. Ant Vingio parko tilto Žvėryne bus renkamos pernykštės verbos, kuriomis bus papuoštas Vingio parko tiltas. Organizatoriai vilniečius ragina neišmesti savo verbų, o atnešti jas prie tilto, ir taip gražiai su jomis atsisveikinti. Miestiečiams bus priminta, kad Vilniuje pamėgtos sausučių verbos yra vadinamos Vilniaus verbomis, nes yra būdingos ir rišamos tik šiame krašte ir yra unikalus Vilniaus kultūros paveldas. Ant Vingio parko tilto Žvėryne taip pat vyks meninė-edukacinė ekspozicija, knygų mainai, vaikiškų drabužėlių mainai bei dovanojimas ir maisto produktų rinkimas skurstantiems.

Kada – šeštadienį, 10–15 val. Kiek – nemokamai.

Visą šeštadienį Pilaitės mikrorajono gyventojai ir svečiai prie prekybos centro „Pupa“ linksminsis pavasario šventėje „Išmargink pavasarį“. Čia vaikai ir suaugusieji galės pramogauti nemokamuose būreliuose, kurių metu bus mokoma marginti margučius, pinti verbas ir gaminti inkilus grįžtantiems paukščiams. Išankstinė registracija į būrelius čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius