Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sezono pradžia – su klasikos grynuoliu

Ketvirtadienio vakare miestiečių pamiltas Šv.Kristoforo kamerinis orkestras įspūdinga austrų kompozitoriaus Franzo Josepho Haydno opera „Pasaulio sutvėrimas“ pradės naują sezoną.
Donatas Katkus ir Šv. Kristoforo kamerinis orkestras
Donatas Katkus ir Šv. Kristoforo kamerinis orkestras / Organizatorių nuotr.

Koncerte skambėsiantis klasikos aukso fondo kūrinys – kietas riešutėlis, reikalaujantis daug atlikėjų resursų bei pastangų. Pasak koncerto rengėjų, F.J.Haydno oratorija „Pasaulio sutvėrimas“ – dieviškai graži ir taip seniai girdėta, kad jos atlikimą dera laikyti ne tik maloniu įvykiu, bet ir didele prabanga.

Šv.Kotrynos bažnyčioje vyksiantis koncertas skiriamas F.J.Haydno metų pradžiai pažymėti, mat prieš 200 metų kompozitorius paliko šį pasaulį. Koncerte pasirodysiančiam chorui „Jauna muzika“ ši opera taip pat svarbi, nes šios oratorijos choro partiją prieš metus choras sėkmingai giedojo Jeruzalėje bei Tel Avive su geriausiomis Izraelio muzikinėmis pajėgomis.

Šv. Kristoforo kameriniam orkestrui F.J.Haydno muzika, anot organizatorių, apskritai yra pagrindinis „arkliukas“ ir „vizitinė kortelė“. Šiame koncerte prie soprano Astos Krikščiūnaitės ir boso Igno Misiūros, jau turinčių šią oratoriją savo repertuare, prisijungs tenoras Mindaugas Zimkus.

Dirigentas Donatas Katkus ne pirmą kartą inicijuoja šio kūrinio atlikimą Lietuvoje, todėl galima pagrįstai tikėtis dar labiau subrandintos ir įspūdingos interpretacijos.

„Pasaulio sutvėrimas” skambės šiandien1 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius