-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ūkio banko teatro arena kultūrinių renginių mylėtojams žada stiprų trečiąją sezoną

Po vasaros atostogų, vėl kaip iš gausybės rago pasipylusios kultūrinės naujienos neaplenkė ir Ūkio banko teatro arenos. Trečiąjį savo sezoną švenčianti sostinės renginių tvirtovė rudenį pasitiks ypač garsiai.
Spektaklis „Miranda“
Vilniečiai ir miesto svečiai jau netrukus išvys spektaklį „Miranda“. / Dmitrijaus Matvejevo nuotr.

„Ir naująjį sezoną mes stengsimės būti aktualiais ir patraukliais visiems kultūrinių renginių mylėtojams, o taip pat išliksime demokratiškais, sieksime nė vieno nenuvilti. Labai džiugu, kad trečiasis mūsų sezonas bus stipriausias renginių įvairove ir jų kiekiu. Tai mums kaip įrodymas, jog dirbame prasmingai“, – apie naujus Ūkio banko teatro arenos metus kalba jos vadovas Valdas Petreikis.

Rugsėjo pabaigoje žiūrovams prisistatysianti „Miranda“ – tai dar viena garsios pjesės „Audra“ interpretacija.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad naujas arenos sezonas – ypatingai džiugus teatro gerbėjams. Vilniečiams ir miesto svečiams jau netrukus bus pristatyta režisieriaus Oskaro Koršunovo premjera „Miranda“. O taip pat scenoje pasirodys Artūro Areimos spektaklis „Prakeiktieji“.

Rugsėjo pabaigoje žiūrovams prisistatysianti ir neabejotinai dar vienu teatro hitu tapsianti  „Miranda“ – tai dar viena garsios pjesės „Audra“ interpretacija.

„Dažniausiai „Audra“ statoma kaip pasaka suaugusiems, fejerija, netgi buvo pasirodžiusi kaip opera. Bet man yra įdomi Jano Kotto interpretacija, kuris įžiūri „Audroje“ socialinę dramą apie nesibaigiančią ir absurdišką kovą dėl valdžios. Mane šioje pjesėje labiausiai domina Miranda“, – intriguoja režisierius Oskaras Koršunovas.

Pagal amerikiečių dramaturgo Eugene O`Neill pjesę „Gedulas tinka Elektrai” pastatytas ir žiūrovų simpatijų praėjusiais sezonais susilaukęs spektaklis  „Prakeiktieji“ pasakos apie karą mažiausioje visuomenės grandyje – šeimoje.  Kas turi atsitikti šeimoje, kad jos nariai vienas kitam taptų priešais? Iš kur atsiranda žmonos neapykanta vyrui, o dukros – motinai? Visi atsakymai, o taip pat specialiai naujai erdvei pritaikytos spektaklio intrigos – naują sezoną švenčiančioje Ūkio banko teatro arenoje.
 
Bene laukiamiausias arenos rugsėjo svečias – Tartu miesto „Vanemuine“ teatro premjera ir jų pribloškiamu seksualumu alsuojantis baletas „Kazanova“.  Tai garsaus belgų choreografo Davido Sonnenblucko darbas, užkariavęs daugelio teatro kritikų širdis.

Spalį Japonijos ambasados dėka, bus pristatytas įspūdingas lėlių spektaklis, o choreografė Andželika Cholina pakvies į šokio spektaklius.

„Man patinka, kad Kazanovos istorija tokia jausminga. Ir kad ją žino visas pasaulis. Tai daro baletą daug artimesnį ir suprantamesnį žmonėms. Taip pat galiu pasakyti, kad mano „Kazanovoje“ nemažai šou elementų – kai kurios jo dalys yra labai sudėtingos techniškai, tačiau Mozarto, Vivaldi muzika bei kvapą gniaužiančio grožio istoriniai kostiumai viską atperka ir vaizdą daro nepakartojamą“, – taip apie savo darbą kalba D. Sonnenbluckas. Rugsėjo 27-ąją Vilniuje viešėsiančiame „Kazanovoje“ išvysite net 29 šokėjus, kurie į vieną trupę susirinko iš pačių skirtingiausių pasaulio šalių. Taip pat iš Lietuvos!

„Vanemuine“ trupės archyvo nuotr./„Kazanova“
„Vanemuine“ trupės archyvo nuotr./„Kazanova“

Svarbu paminėti, kad šį ryškiausiai pasaulyje suspindusį estų teatro kūrinį vilniečiams ir miesto svečiams dovanos  LNK televizija, Ūkio banko teatro arena ir Estijos ambasada.

Svečiai iš Estijos – ne vienintelės sezono pažibos. Spalį Ūkio banko teatro arenoje, Japonijos ambasados dėka,  bus pristatytas įspūdingas lėlių spektaklis, o mums puikiai pažįstama choreografė Andželika Cholina pakvies į šokio spektaklius.

O jau šiandien, rugsėjo 1-ąją Ūkio banko teatro arenoje fejervekus išaus LNK televizija – tiesioginė transliacija visai Lietuvai paskelbs didžiąją naujo televizijos sezono pradžią.

Grandiozinio koncerto metu svečius linksmins garsiausios Lietuvos grupės. Renginyje netrūks įspūdingų putų šou, kaskadinių triukų ir pirotechnikos stebuklų.

Beje, tai bus nevienintelis televizinis renginys Ūkio banko teatro arenoje. Kiekvieną šeštadienį čia vyks ir tiesioginės LNK projekto „Kviečiu šokti“ transliacijos, o taip pat „Lietuvos talentų“ rinkimai, puošiantys TV3 eterį jau ne pirmus metus. Na, o šviežiausias naujienas arena paskelbs visai netrukus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius