-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus mažojo teatro „Žuvėdra“ dalyvaus teatro festivalyje „Raduga“ Sankt Peterburge

Balandžio 11–17 dienomis Sankt Peterburgo A. Briancevo jaunojo žiūrovo teatre vyks jubiliejinis X tarptautinis teatro festivalis „Raduga“, į kurį yra pakviestas Vilniaus mažojo teatro spektaklis „Žuvėdra“.
Valstybinis Vilniaus mažasis teatras pristatys Antono Čechovo „Žuvėdrą“.
Valstybinis Vilniaus mažasis teatras pristatys Antono Čechovo „Žuvėdrą“. / VVMT nuotr.
Temos: 1 Teatras

Festivalyje dalyvaus profesionalūs teatrai vaikams ir jaunimui. Organizacinis komitetas X jubiliejinio festivalio programą sudarė iš spektaklių, pastatytų teatruose, kurie per festivalio egzistavimo dešimtmetį tapo jo laureatais. Dar pernai šiame festivalyje sėkmingai pasirodė Rimo Tumino režisuotas „Madagaskaras“, pelnęs „Didžiosios scenos geriausio spektaklio“ prizą ir piniginę premiją, o aktoriai Gintarė Latvėnaitė ir Ramūnas Cicėnas buvo apdovanoti festivalio diplomais.

Festivalio organizatoriai nusprendė daugiausia dėmesio skirti teatro pedagogikai, todėl į festivalį pakviesti garsūs pedagogai, dėstantys Rusijos ir kitų šalių aukštosiose teatro mokyklose. Jiems savo mokiniais, Peterburgo Jaunojo žiūrovo teatro aktoriais ir festivalio svečiais ves atviras meistriškumo pamokas, o festivalio uždarymo dieną planuojama konferencija, skirta teatrinės pedagogikos problemoms. Joje dalyvaus ne tik garsūs režisieriai, bet ir jaunieji teatro kūrėjai.

Festivalyje dalyvaus teatrų vadovai ir vyriausieji režisieriai, atviras laboratorijas ves Alainas Maratratas (Prancūzija), Jurijus Alschitzas (Vokietija), Venjaminas Filštinskis (Rusija), Vasilisas Laggosas (Graikija).

Valstybinis Vilniaus mažasis teatras festivalyje pristatys Antono Čechovo „Žuvėdrą“. Šiame spektaklyje režisierius Rimas Tuminas diskutuoja su šiuolaikinio teatro principais, naujo teatrinio proceso atodangų ieško tame, kas iš pirmo žvilgsnio atrodo sena ir pažįstama. Spektaklio scenografas Valentinas Tudorakė, kostiumų dailininkė Diana Lozoraitienė. Spektaklyje vaidina Josifas Baliukevič, Daumantas Ciunis, Tadas Gryn, Tomas Kliukas, Martynas Nedzinskas, Indrė Patkauskaitė, Miglė Polikevičiūtė, Miglė Rimaitytė, Tomas Rinkūnas, Tomas Stirna, Agnė Šataitė, Toma Vaškevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius