-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje – tarptautinė akvarelės bienalė

Rugpjūčio 13 d. Vilniuje prasideda trečioji tarptautinė akvarelės bienalė „Baltijos tiltai“.
Kvietimas į akvarelės bienalę
Kvietimas į akvarelės bienalę / Kvietimo fragmentas

Tai Lietuvos dailininkų sąjungos projektas, kuriame buvo kviečiami dalyvauti visų dailės sričių kūrėjai. Projektu siekiama išskleisti akvarelės meninio mąstymo įvairovę, gyvai ir dinamiškai traktuoti ilgametę akvarelės patirtį, ieškoti jos originalaus plastinio ir prasminio rakurso. Bienalės rengėjai skatina menininkų eksperimentus formos atžvilgiu ir jų autentišką, šiuolaikišką požiūrį į kūrinių tematiką bei turinį.

Projektą sudaro keletas renginių: atrankinė paroda „Baltijos tiltai. Gelmė“, ją lydinčios personalinės Eugenijaus Nalevaikos ir Vidmanto Zarėkos parodos, akvarelininkų grupės „Aqua 12“ paroda „Spritus Movens“ bei atviros visuomenei akvarelės meistriškumo pamokos, kurias ves Lietuvos ir užsienio šiuolaikinės akvarelės meistrai.

Projekto ištakos siekia 1968 metus, kai Rygoje (Latvija) imtos rengti Pabaltijo akvarelės trienalės. Šių parodų dalyviai kas treji metai atstovaudavo savo šalims tarptautinėje arenoje, turėdami galimybę pasidalinti akvarelės meno patirtimis ir įvertinti kolegų pasiekimus.  Parodos neabejotinai paskatino Pabaltijo šalių akvarelės meno pažangą ir pozityvią akvarelininkų konkurenciją.

2006 m. akvarelės traukos centras buvo perkeltas į Kauną: renginį ėmėsi organizuoti Lietuva, suteikdama projektui metaforišką „Baltijos tiltų“ pavadinimą. Buvo nutarta parodą rengti kas dveji metai (bienalės statusas). Geografinės ribos taip pat išsiplėtė – dalyvauti parodoje kviečiami dailininkai iš visų Baltijos jūros regiono šalių.

2008-ųjų akvarelės bienalės koncepcija Slinktys lūžių ir pokyčių ieškojo akvarelės kokybės bei prasmių tektonikoje, siūlydama vengti banalios ar tik dekoratyviomis vertėmis save apibrėžiančios akvarelės. Grupinėje ir personalinėse parodose dalyvavo beveik 100 autorių, buvo surengta konferencija  aktualiems šiuolaikinės akvarelės klausimams nagrinėti.

2010-ųjų akvarelės bienalės koncepcija Gelmė – vienas tinkamiausių žodžių akvarelės meninės kalbos lengvumui, lakumui, optinei judėjimo iliuzijai, spalvinių dėmių liejimuisi nusakyti.

Šių metų „Baltijos tiltų“ bienalės atrankos komisijai buvo pateikti beveik 90 Lietuvos ir užsienio autorių darbai. Dalyvių paraiškos buvo gautos iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Alytaus, Druskininkų, Klaipėdos dailininkų ir iš Čekijos, Danijos, Estijos, Latvijos, Islandijos, Suomijos ir jai priklausančių Alandų salų, Lenkijos, Norvegijos, Rusijos, Slovakijos, Švedijos, Vokietijos kūrėjų.

Atrinktus 59 autorių kūrinius (daugiau nei 120 eksponatų) bus galima pamatyti pagrindinėje „Baltijos tiltų“ parodoje galerijoje „Arka“ (Aušros Vartų g. 7, Vilnius) š. m. rugpjūčio 13 – rugsėjo 3 d.

Parodos atidarymas rugpjūčio 13 d. 18 val.

Dalyvaus darbų autoriai iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Švedijos, Estijos, Norvegijos, Vokietijos, Danijos.

Parodoje bus eksponuojami ne tik klasikine akvarelės technika sukurti darbai, bet ir mišrių technikų bei medžiagų kūriniai, erdvinės kompozicijos ir video projektas.

Taip pat bienalės metu bus pristatomos dvi personalinės parodos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius