-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visoje Lietuvoje balandį vyks netradicinis sulčių eksperimentas

Sulčių ekspertų taryba pradeda naują edukacinę kampaniją „Grynos sultys kiekvieną rytą“ (www.grynossultys.lt), kuria jau antrus metus švies visuomenę apie vertingas sulčių savybes, jų natūralumą ir naudą. Šiais metais ekspertai aiškins, kodėl būtina gerti sultis būtent pusryčių metu.
Sulčiaspaudė
Sulčiaspaudė / Photos.com

Biurų darbuotojai ir moksleiviai kviečiami dalyvauti neįprastame projekte, kuriame galės įsitikinti, kad sultys suteikia energijos ir žvalumo bei didina koncentraciją ir darbingumą. Žadama, kad dalyvauti eksperimente ne tik naudinga, bet ir smagu!

Sultys teikia žvalumo

Sultyse gausu vitaminų bei tokių skirtingų, bet būtinų organizmui medžiagų, kaip angliavandeniai ir mineralinės medžiagos. Beto, sultys suteikia energijos bei žvalumo.

Aušra Jauniškytė, Sulčių Tarybos atstovė, gydytoja dietologė: „Sultys yra angliavandenių, kuriuose yra natūralaus vaisinio cukraus, tokio kaip fruktozė ir gliukozė, šaltinis. Natūralaus cukraus dėka energija ir sotumo jaumas išlieka kur kas ilgiau, nei, pavyzdžiui, išgėrus kavos su cukrumi. Todėl sulčių ekspertai pataria įtraukti sultis į visaverčių pusryčių valgiaraštį, tam, kad pasisemti tokios reikalingos energijos visai dienai, pagerinti koncentraciją, smegenų veiklą bei darbingumą.”

Visos Lietuvos sulčių gėrimo eksperimente dalyvaus maždaug 5500 žmonių

Kampanijoje bėgyje kiekvienas moksleivis ar organizacija gali dalyvauti netradiciniame visos Lietuvos sulčių gėrimo eksperimente. Jo metu bus galima įvertinti, kaip išgėrus sulčių keičiasi savijauta. Planuojama, kad bendras eksperimento dalyvių skaičius gali siekti daugiau nei 5500 žmonių. Paduoti paraišką dėl dalyvavimo galima www.grynossultys.lt, el. paštu info@grynossultys.lt arba telefonu +37067140879, pirmosios 500 mokyklų ir 500 biurų komandų gaus sultis eksperimentui nemokamai.

„Šis eksperimentas daugiau reikalingas kaip nuotykis bei galimybė suburti kolektyvą – kaip mokyklose, taip ir įmonėse. Tai ir yra eksperimento esmė – būti karti su savo kolegomis, gerti sultis ir jaustis žvaliai”, - sako Inga Jablonskė, Sulčių ekspertų tarybos atstovė.

Mokyklose reikia suburti komandą iš 5 moksleivių ir 1 mokytojo, o organizacijoje – komandą iš 5 kolegų. Kiekviena komanda 5 dienas turi gerti sultis, specialių lipdukų pagalba lentelėje žymėti savijautą išgėrus sulčių, o eksperimentui baigiantis būtina patalpinti rezultatus bei bendrą komandos nuotrauką kampanijos tinklapyje www.grynossultys.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius