Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro sezono pristatyme – kalbos apie negyjančias teatro piktžaizdes ir įtarimus lėšų švaistymu

Pirmadienį Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre (LNOBT) vyko spaudos konferencija, skirta naujojo sezono pradžiai. Kaip niekad gausiai žurnalistų miniai teatro vadovai papasakojo apie artimiausius planus, pristatė kolegas iš Estijos nacionalinės operos, kurie Vilniuje rodys atsivežtus baletus ir operas.
Gintautas Kėvišas
Gintautas Kėvišas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Žurnalistų gretose pasirodė ir Rūta Janutienė (Grinevičiūtė – aut. past.), kurianti bei vedanti laidą „Paskutinė instancija“. Įprastai panašaus pobūdžio renginiuose nesilankančios žurnalistės pasirodymas tapo dar vienu įrodymu, jog LNOBT vis dar išlieka po padidinamuoju stiklu.

Spaudos konferencijoje dalyvavo LNOBT generalinis direktorius Gintautas Kėvišas, teatro muzikos vadovas Robertas Šervenikas, teatro baleto trupės vadovė Tatjana Sedunova, svečiai iš Estijos nacionalinės operos, operos trupės direktorius Martas Mikkas ir baleto trupės meno vadovas Toomas Eduras.

LNOBT vadovai, paklausti apie dabartinę situaciją baleto trupėje, nedaugžodžiavo. „Mes manome, kad baleto trupėje yra tam tikrų problemų“, – sakė G.Kėvišas. Į klausimą, kodėl jis liepė T.Sedunovai rašyti atsistatydinimo savo noru prašymą, vadovas situaciją komentuoti atsisakė.

15min.lt praėjusią savaitę jau rašė, kad garsus baleto šokėjai Aurimas Paulauskas ir Miki Hamanaka yra nepatenkinti trupės viduje tvyrančia įtampa.

Nors G.Kėvišas kategoriškai atsisakė atsakyti į klausimus nesusijusius su menine programa, R.Janutienė mėgino išgauti jo prisipažinimą, kodėl jis Kultūros ministrui Arūnui Gelūnui nepasakęs, kad jam pareikšti įtarimai dėl didelio turto iššvaistymo. Manoma, kad galėjo būti neskaidriai vykdoma LNOBT renovacija. „Nekomentuosiu tyrimo, nes negaliu taip elgtis“, – tikino G.Kėvišas. Jis neatsakė ir į klausimą, ar jo paties turtas areštuotas. Skubiai iš spaudos konferencijos pasišalinęs LNOBT vadovas paliko suglumusius svečius iš Estijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius