-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujame spektaklyje Kauno dramos teatras nagrinės nusikaltimo temą

Gruodžio 16 dieną 18 valandą Nacionalinis Kauno dramos teatras kviečia į unikalią premjerą – teismo procesą „Dina“. Jaunų kūrėjų teatrinis muzikinis eksperimentas nukels žiūrovus į paslaptingas sąmonės kertes ir kvies kartu ieškoti nusikaltimo pėdsakų ir priežasčių.
Spektaklis „Dina“ kelia klausimą, kas yra nusikaltėlis
Spektaklis „Dina“ kelia klausimą, kas yra nusikaltėlis / Urtės Antanavičiūtės nuotr.
Temos: 1 Kriminalai

„Kas yra tas, kuris nusikalsta?“ – klausia spektaklio režisierė Irma Bogdanovičiūtė. Koks jis? Kaip jis atrodo, kur gyvena, ką veikia vakarais? Susidūrę su nusikaltimo faktais intuityviai atsitraukiame. Pirma mintis – nusikaltėlis yra monstras, nelabasis, jo motyvai nesuvokiami arba žvėriški. Mes iškart jį atmetame, izoliuojame. Nors didžiuojamės krikščionišku auklėjimu, teigiančiu meilę artimui, teisimas yra pirma ir dažnai vienintelė reakcija į nusikaltimo faktą.

Šiame spektaklyje žiūrovai pateks tiesiai į nusikaltelės kambarį, jos galvą ir jos sapnus. Į kalėjimą kaip sąmonės būseną, kurioje gyvena Dina. Kada iš tiesų buvo padarytas nusikaltimas? Kas yra nusikaltimas, prieš ką nusikalsta? Ir ko reikia, kad galėtum atleisti ir išganyti?

Spektaklyje kūrėjai eksperimetuoja, pasitelkdami scenoje dar nebandytą priemonę – audio teatrą ir jungia jį su sceniniu vyksmu ir originalia muzika (kompozitorius Paulius Vaškas). Dinos vaidmenį kuria „Atviro rato“ aktorė Judita Urnikytė, spektaklyje taip pat dalyvauja Doloresa Kazragytė, Mindaugas Capas, Valentinas Krulikovskis, Šarūnas Zenkevičius, Šarūnas Gedvilas, Aistė Motiejūnaitė.

VIDEO: Spektaklis - procesas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius