-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teatrai iškeliauja pas vaikus

Teatrų vaikams ir jaunimui asociacija Lietuvos „Asitežas“ kasmet rengia projektą „Teatras keliauja pas vaikus“, kurio metu asociacijos nariai (21 teatras visoje Lietuvoje) palieka savo sales ir iškeliauja parodyti savo naujausių, geriausių pastatymų rajonų vaikams, vyksta į tas vietas, kur vaikai turi mažiau galimybių pamatyti profesionalių spektaklių.
Kadras iš spektaklio „Senjoro Bjankio pasakos“
Kadras iš spektaklio „Senjoro Bjankio pasakos“ / „Jaunimo teatro“ nuotr.
Temos: 1 Vaikai

Šiemet, jubiliejinio 10-ojo sezono proga, teatrai aplankys vaikus Vilniaus, Panevėžio, Alytaus, Ukmergės rajonuose. Gavus finansavimą iš Kultūros rėmimo fondo, numatyta 11 spektaklių, kuriuos nemokamai aplankys apie 3000 vaikų.

„Projektas vyksta nuo 2008 metų, juo siekiame ugdyti jaunuosius teatro mylėtojus, tiesti tiltus tarp teatro ir mokyklų. Tai puiki proga vykdyti asociacijos misiją – kiekvienas vaikas kur begyventų,  per metus turi pamatyti bent vieną profesionalų spektaklį. O teatrams tai yra galimybė atrasti naujas vietas, erdves, ugdyti sau auditoriją, skleisti savo kūrybą naujuose regionuose“, – teigė asociacijos prezidentė Violeta  Podolskaitė.

„Šio projekto organizatorių dėka vaikai, neturintys galimybės pamatyti teatro – jį pamato, pasineria į teatro iliuzijos stebuklą, trumpam užmiršta tai, ką nori pamiršti, pasisemia patirties ir praturtėja daugeliu dvasinių gėrybių. „Stalo teatras“ dalyvauja šiame projekte dėl tos pačios priežasties – perteikti vaikams teatro stebuklą. Keliaudami  įspūdžių patiriame pačių įvairiausių – pamenu, vaidinome „Eglę Žalčių karalienę“ rajono mokyklėlės sporto salėje po krepšinio konstrukcija... Buvo labai lietuviškas spektaklis. Matom didelę prasmę daryti šitokį darbą, ir dėkojame „Asitežo“ entuziastams, kad nepalieka ramybėje ir kasmet kviečia dalyvauti šiame projekte“, – kalbėjo „Stalo teatro“ įkūrėja, režisierė Saulė Degutytė, kuri šiemet buvo apdovanota Auksiniu scenos kryžiumi už išradingą ir šiuolaikišką etnokultūros teatrinę kalbą spektaklyje „Gandro dovana“.

Teatrų gastrolės:

Kauno valstybinis lėlių teatras, spektaklis „Katės namai“, Šalčininkų kultūros centre gegužės 3 d. 12 val.

Alytaus miesto teatras, spektaklis „Lakštingala“, Varėnos kultūros centre gegužės 10 d. 11 val.

Valstybinis Jaunimo teatras, spektaklis „Angelų pasakos“ Naujosios Vilnios kultūros centre  gegužės 10 d. 11 val.

Vilniaus „Keistuolių teatras“, spektaklis „Pati labiausia pasaka“, Elektrėnų kultūros centre gegužės 2 d. 11 val.

Panevėžio teatras „MENAS“, spektaklis „Paštinukai“, Piniavos darželis-mokykla ir Paįstrio J.Zikaro vid.m-kla gegužės 10 d.

„Cezario grupė“, spektaklis „Nutolę toliai“, Grigiškių kultūros centras gegužės 03 14 val.

Panevėžio J.Miltinio dramos teatras, spektaklis „Katės namai“ J.Miltinio dramos teatre. Atvyks vaikai iš įvairių rajono mokyklų gegužės 2-15d.

Aktorių trupė „Teatriukas“, spektaklis „Senjoro Bjankio pasakos“, Želvos vid. m-kla gegužės 4 d. 9.30 val. ir Paberžės S.Kostkos vid. mokykla  gegužės 4 d. 12.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius