-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Antarktida 2011“: BTA apdraudė pasaulio lietuvius, keliausiančius slidinėti į šalčiausią žemės tašką

Pasaulio lietuvių kalnų slidinėjimo mėgėjų asociacija (PLKSMA) organizuoja ekspediciją į Antarktidą – tolimiausią, atšiauriausią ir sunkiausiai pasiekiamą Žemės vietą, kur pirmą kartą istorijoje surengs kalnų slidinėjimo varžybas. Dvidešimt aštuonių lietuvių grupę Kelionės draudimu į Antarktidą apdraudė draudimo bendrovė BTA.
Ekspedicijos dalyviai Vilniaus oro uoste
Ekspedicijos dalyviai Vilniaus oro uoste / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Džiaugiamės galėdami pasirūpinti varžybose dalyvausiančių lietuvių saugumu. Vis dar esant sunkiai ekonominei situacijai, verslas turėtų kaip įmanoma labiau prisidėti prie panašių iniciatyvų ir projektų. Šios varžybos ne tik pramoga, bet ir Lietuvos vardo garsinimas pasaulio kontekste”, – sakė Eglė Berentienė, BTA marketingo projektų vadovė.

Kalnų slidinėjimo varžybose Antarktidoje dalyvausiantys lietuviai bus apdrausti daugiau nei 4,2 mln. litų draudimo suma, kurios didžiąją dalį sudaro suma, skirta būtinajai medicinos pagalbai. Be to, atsižvelgiant į tai, kad kelionė yra ypač tolima, ekspedicijos dalyviai yra maksimaliai apdrausti nuo įvairių rizikų, galinčių įvykti kelionėje, į kurias be būtinosios medicinos pagalbos taip pat įeina draudimas nuo nelaimingų atsitikimų, bagažo draudimas, kelionės jungties praradimai.

„Ekspedicija į Antarktidą reikalauja ypatingo pasirengimo, o be BTA kelionės draudimo ji tiesiog neįvyktų. Keliautojams į Antarktidą be daugelio kitų sąlygų keliamas reikalavimas turėti ir galiojantį draudimo polisą, todėl visi draudimo dokumentai buvo persiųsti į ekspedicijos laivą, kur jie kruopščiai tikrinti, ar atitinka padidintus reikalavimus sveikatos draudimui ir evakuacijai nelaimingo atsitikimo atveju“, – kalbėjo ekspedicijos organizatorius Algirdas Valantiejus.

Pasaulio lietuvių ekspedicija į Antarktidą vyks kovo 3–24 dienomis. Ekspedicijos metu planuojama užfiksuoti savotišką rekordą – didžiausią vienu metu išsilaipinusių lietuvių skaičių Antarktidos žemyne. Tuo tarpu slidinėjimo, kaip tokio pobūdžio varžybos, atokiausiame pasaulio žemyne, vyks pirmą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius