Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Antarktida 2011“: ekspedicijos laivas išplaukė iš Ugnies žemės

Pasaulio lietuvių kalnų slidinėjimo asociacijos organizuota ekspedicija „Antarktida 2011“ paliko Ugnies žemės krantus. Ekspedicijos dalyviai įsikūrė ledlaužyje ir išplaukė Horno rago link į baltąjį kontinentą – Antarktidą.
Lietuvių ekspedicija išplaukė iš Ugnies žemės
Lietuvių ekspedicija išplaukė iš Ugnies žemės. / PLKSMA nuotr.

„Įsikūrėme laive ir jau paliekame atšiaurias Ugnies žemės pakrantes, oras geras, giedra, pučia nedidelis vėjelis. Plaukiame link Horno rago. Iki Antarktidos dar beveik tūkstantis kilometrų. Pratinamės prie laivo siūbavimo, pora ekspedicijos dalyvių pradėjo jausti jūros ligos požymius. Metas išbandyti Ushuaia įsigytus vaistus nuo jūros ligos“, – pasakojo ekspedicijos organizatorius Algirdas Valantiejus.

Ekspedicijos laivas plaukia Dreiko sąsiauriu, pavadinto legendinio anglų kapitono ir korsaro, žmogaus, kuris antrasis apiplaukė aplink pasaulį – sero Francisko Dreiko vardu. Jis pirmasis šiais vandenimis praplaukė 1578 m. Dreiko sąsiauris yra unikalus, nes jungia Ramųjį ir Atlanto vandenynus. Čia susitinka ir maišosi šilto ir šalto vandens masės, todėl didelės bangos ir štormai šiose platumose yra įprastas dalykas.

Viena iš piečiausių Ugnies žemės salyno salų yra vadinama Horno rago sala, o jos aukštas niūrus granitinio masyvo kalnas ir švyturys matomas iš toli. Apiplaukti Horno iškyšulį visais laikais buvo ir yra ne lengvas išbandymas.

Gyvenimas laive vyksta stebint paukščius, banginius, klausantis paskaitų ir žiūrint filmus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius