Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aplink Juodąją“. Arbūzų pirkimo ypatumai (nuotraukos)

Naktį praūžusios audros ryte kaip nebūta. Tekant saulei mus pažadino jau kelionei susiruošęs Rimas. Skubiai atsisveikinęs paliko mus ruoštis toliau, o pats trumpiausiu arba greičiausiu keliu patraukė atgal į Lietuvą. Sprendimas atsiskirti nuo grupės buvo priimtas gavus žinią apie sūnaus sveikatos būklę.
Ekspedicija „Aplink Juodąją“
Ekspedicija „Aplink Juodąją“ / Edo Bareikos (emotions.lt) nuotr.

Visi kelionės dienoraščio įrašai

Buvo svarstomi keli grįžimo būdai tarp kurių ir skrydis iš Stambulo. Pasirinktas nors ir ne greičiausias, bet paprasčiausias būdas. Kelią nuo vidurio Turkijos iki namų Kuzavas tikisi įveikti per 4–6 dienas. Kiekvieną vakarą turėtume gauti informaciją apie jo nakvynės vietą. Ekspedicija liko be mechaniko. Belieka tikėtis, kad rimtų gedimų pavyks išvengti.

Dvidešimt penktą ekspedicijos dieną mūsų kelionė toliau tęsėsi 1500–2000 metrų aukštyje. Temperatūra net šviečiant saulei nepakilo aukščiau 12 laipsnių šilumos. Po pietų eilinį kartą gavome šalto lietaus dozę. Kalnai po truputį žemesni, bet augmenija skurdėja.

Artėjant prie Kayseri miestelio mus pasitinka vietinis motomanas – Sami. Miestelis – tai sąlyginis apibūdinimas, nes Kayseri gyvena beveik vienas milijonas gyventojų. Miestas labai naujas ir greitai besiplečiantis. Gatvėse tvarkinga ir švaru. Jei nežinotum, kad tai Turkija, galima būtų pagalvoti, kad tai europietiškas miestas su rytietiškais motyvais. Musulmoniškame mieste dvi krikščionių bažnyčios.

Su Sami susitikome ne atsitiktinai. Dar prieš kelionę su naujuoju mūsų draugu teko bendrauti internetu. Iš jo gavome daugybę patarimų apie maršruto planavimą Turkijoje ir lankytinas vietas. Sami mielai priėmė į savo namus. Šiandieną nukėlė visus darbinius susitikimus ir išsiuntė žmoną su trimis vaikais pas gimines. Kaip pats teigia, kad būtų vietos mums nakvoti.

Išsimaudę ir išsiskalbę drabužius išvažiavome pasivažinėti po miestą ir įvertinti vietinės virtuvės. Grįžtant namo stabtelėjome nusipirkti arbūzų. Sužavėjo pats pirkimo procesas. Kol mes svarstėme kelis arbūzus pirkti, pardavėjas suraikė ir sumaitino mums du didelius ir sultingus arbūzus bei vieną melioną. Nors ir prisipirkome skanių vaisių dėl vietos stokos mūsų skrandžiuose juos teks suvartoti rytoj.

Gauta žinia, kad šiandien per 16 valandų Rimui pavyko įveikti 1300 kilometrų. 22 val. 30 min. jis jau buvo už Stambulo ir ieškojo vietos nakvynei.

Ekspedicijos blogą rasite ir puslapyje Enduro kelionės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius