-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Aplink Juodąją“. Kelionė tęsiasi vaizdingais kanjonais ir slėniais (nuotraukos)

Dvidešimt ketvirta ekspedicijos diena prasidėjo įprastai. Atsikėlus ir papusryčiavus išardome palapines ir pajudame toliau.
Ekspedicija „Aplink Juodąją“
Ekspedicija „Aplink Juodąją“ / Edo Bareikos (emotions.lt) nuotr.
Temos: 1 Jūra

Rytas nors ir ne saulėtas, bet nėra labai šaltas. Vėliau pasirodo saulutė ir oro temperatūra pakyla iki 29 laipsnių šilumos. Ryte priimtą sprendimą nuvažiuoti ne mažiau nei 400 km. koreguoja siauri, statūs serpentinai ir vietomis akmenimis užverstas ir dar iki galo nenuvalytas kelias. Maršrutas driekiasi vaizdingais kanjonais, slėniais ir kalnų viršūnėse vingiuojančiais takeliais. Per dieną įveikto kelio peraukštėjimas virš dviejų kilometrų. 

Jaučiamas fizinis ir psichologinis nuovargis, todėl dienai artėjant link pabaigos vis dažnesni nesutarimai įvairiausiais klausimais.

 Vakarėjant pradėjus dairytis vietos nakvynei dangaus pakraštyje pasirodo nieko gero nežadantys juodi audros debesys. Jaučiamas fizinis ir psichologinis nuovargis, todėl dienai artėjant link pabaigos vis dažnesni nesutarimai įvairiausiais klausimais. Kyla vidinė įtampa, kuria kol kas pavyksta valdyti. Sutartinai išrinkta nakvynės vieta viename iš kalnų šlaitų esanti pieva. Tokių pievų šiandieną teko pravažiuoti ne vieną dešimtį. Daugelyje jų ganosi avių bandos prižiūrimos piemenų ir keturkojų draugų. Vyraujanti šunų veislė – Kaukazo aviganis. Gyvulius dažniausiai gano 12-14 metų vaikai. Vyresnio amžiaus žmonių prie bandos retai sutiksi.

Pasistačius palapines ir pavakarieniavus juodas debesis užslinko virš mūsų. Po truputi pradeda lašnoti lietus. Tenka skubiai lįsti į savo laikinus namus. Dangų plėšo žaibai, tačiau nuovargis ima viršų ir kartais tarp griaustinio dundėjimo pasigirsta ramus ir tolygus knarkimas.

 Ryt ryte mūsų ekspedicija palieka vienas iš dalyvių. Atsiskyręs nuo grupės jis tiesiausiu  keliu bandys vienas pasiekti Lietuvą.

Mes esame:

N 39 11.567
E 038 13.878
Aukštis virš jūros lygio 1306 metrai
Temperatūra: nuo +12 iki +29
24 dieną įveikta 331 km

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius