Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motomanai baigė odisėją aplink Juodąją jūrą (nuotraukos)

Į Lietuvą, nuvažiavę daugiau nei 9 tūkst. 300 km., grįžo ekspedicijos „Aplink Juodają jūrą 09“ dalyviai. Motomanai neslėpė – nuovargis didelis, tačiau įspūdžiai ir patirtis atperka visas kelionėje patirtas negandas.
„Aplink Juodąją“ dalyviai grįžo į Lietuvą.
„Aplink Juodąją“ dalyviai grįžo į Lietuvą. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Išvažiavome su lietumi ir grįžome su juo“, – prie Sporto rūmų nuo motociklo nulipdamas šypsojosi vienas ekspedicijos vedlių Eduardas Bareika.  Pradėję kelionę prieš mėnesį lietuviai aplankė Rusiją, Gruziją pravažiavo Turkiją ir kitas šalis bei didžiuliu lanku apsukę Juodąją jūrą grįžo namo.  „Galva karšta nuo įspūdžių, tačiau labiausiai džiugina tai, kad visose šalyse Lietuvos vardas yra žinomas, o tokio žmonių svetingumo net nesitikėjome“, – kalbėjo E.Bareika.

Ryžtą palaikė žmonių šiluma

Vyrai neslėpė, kad ilga kelionė išsekino – būta ir tarpusavio ginčų, netikėtų motociklų gedimų.  „Važiavome Rusijos pakraščiu, jau buvo tamsu, ir sugedo mano motociklas. Mus aplenkė ir sustabdė vaikinas, paklausė, kas nutiko ir pasisiūlė padėti. Pagalvokite – naktis, mūsų saujelė, Rusijos gilumoj, sekame nepažįstamą žmogų“, – dabar jau šypsodamasis įtemptas akimirkas prisiminė E.Bareika.

Tai pirma tokia ilga mūsų kelionė, bet tikriausiai ne paskutinė, – E.BareikaPasak pašnekovo, nuvykus į svetingojo Dimos namus, jų jau laukė vakarienė, kaimynai su armonikomis. „Jau beveik buvome netekę vilties, o toks sutikimas visiškai atėmė žadą. Bendraudamas su paprastais žmonėmis supranti, kas yra politika, o ką reiškia tikri žmonės. Ir taip buvo visur. Toks šiltumas palaikė mūsų ryžtą“, – dėstė  E.Bareika.

Kurs dokumentinį filmą

Ekspedicija „Aplink Juodąją jūrą 09“ buvo skirta paminėti Lietuvos vardo tūkstantmetį aplankant vietas, kur kadaise driekėsi Vytauto Didžiojo imperija. Motomanai savo žygį užfiksavo keturiomis kameromis ir ketina susukti dokumentinį filmą.

„Ekspedicija likome labai patenkinti. Tai pirma tokia ilga mūsų kelionė, bet tikriausiai ne paskutinė. Tik kitą kartą galbūt motociklus siųsime į vietą ir ten pasivažinėsime. Grįžtant atgalios jau visos šalys buvo daugiau mažiau pažįstamos, todėl norėjosi tik sukti rankeną ir greičiau grįžti namo“, – namų ilgesio neslėpė motociklininkai.

Vienas ekspedicijos dalyvis dėl sugedusio motociklo buvo priverstas dar žygio pradžioje palikti kelionės draugus, tačiau atvyko jų sutikti pilna ekipuote ir motociklu.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius