-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aplink Lietuvą 2010“: žygis motociklais prasidėjo! (nuotraukos)

Liepos 3 d. Enduro motociklų entuziastai pradėjo istorinę kelionę „Aplink Lietuvą“. Žygis sunkiai pravažiuojamais kelių ruožais tęsis iki liepos 9 d. Žygio dalyviai dalinasi pirmosios dienos įspūdžiais.
Žygis motociklais „Aplink Lietuvą 2010“ prasidėjo.
Žygis motociklais „Aplink Lietuvą 2010“ prasidėjo. / Organizatorių nuotr.
8–9 val. visi dalyviai ir lydintieji tradiciškai rinkosi Vilniuje, aikštelėje prie Šv. Petro ir Šv. Povilo bažnyčios.
 
Ir apie 50 motociklų bei keturračių kolona pajudėjo link Rokantiškių kapinių, aplankydami Enduro klubo prezidento, Lino Ramanausko, kapą (žuvusio 2006 metų „Aplink Lietuvą“ metu). Pagerbę prezidento atminimą visi dalyviai patraukė link pirmos dienos starto vietos – Medininkų pilies.
 
Pirmos dienos tikslas įveikti apie 350 km bekelės ir pasiekti nakvynės vietą Zarasų mieste. Pirmoji startavo „Motopramogos“ komanda 12val., finišavo, žinoma, paskutinė 1val. nakties. Tačiau šios kelionės tikslas yra kiek įmanoma arčiau valstybės sienos apvažiuoti Lietuvą, mėgautis gamta ir kelione, atostogauti bei, žinoma, išbandyti save, bei savo moto įgūdžius.
 
Oras buvo puikus, visą laiką švietė saulė, tačiau ir žvyro dulkės kilo dideliausiais stulpais. Sustojus komandoms iškart galėjai atskirti, kas yra komandos vedlys (jie žinoma buvo švariausi), ir paskutinieji komandos nariai, kurie buvo panašūs į kaminkrėčius.
 
Pirmasis išbandymas laukė privažiavus Nerį, kuria persikelti reikėjo siauru, gerokai pakrypusiu į vieną pusę „beždžioniu“ tiltu. Motociklo šonai, rankenos braukėsi į turėklus, kojomis bandant ramstytis, kai tam nėra vietos, tiltui vis labiau įsisiūbuojant riedėti virš upės buvo gerokai nejauku. Adrenalino susikaupimą organizmuose išdavė dalyvių drebančios rankos ir didelės akys.
 
Maršrutas buvo labai įvairus: smėlis, žvyras, miško keliukai, pievos, durpės, balos, kirtimai ir t.t.. Buvo visko, kaip ir tikėtasi: džiaugsmo, nuovargio, ašarų, kritimų, sunkumų, netikėtumų, kuriuos džiaugiamės įveikę ir su nekantrumu laukiame kitų išbandymų. Baigėsi tik viena diena, laukia dar šešios.
 
Skubame krautis mantą, teptis motociklų grandines ir keliauti toliau. Antros dienos maršrutas Zarasai – Biržai.
 
VIDEO: APL 2010. Pirma diena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius