Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Startuos žygis motociklais „Aplink Lietuvą“ (nuotraukos, video)

Liepos 3 d. Enduro motociklų entuziastai pradės istorinę kelionę „Aplink Lietuvą“. Žygis sunkiai pravažiuojamais kelių ruožais tęsis iki liepos 9 d. ir bus dedikuotas Žalgirio mūšio 600-osioms metinėms. Iš viso žygyje dalyvaus 27 motociklininkai. Žygį organizuoja Lietuvos enduro klubas.
Kelionės „Aplink Lietuvą 2010“ dalyviai
Kelionės „Aplink Lietuvą 2010“ dalyviai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Enduro“ – tai ištvermė. Motociklų pasaulyje „Enduro“ – tai viena didžiausia, bekelės motociklų, šeima. Lietuvos Enduro klubas – tai būrys šaunių žmonių ir bendražygių, mylinčių gyvenimą.

Enduro kelionė „Aplink Lietuvą“ yra tai, ką norėtų patirti kiekvienas Lietuvos enduristas. Enduro kelionė aplink Lietuvą  – tai kelionė skirta amžiną atilsį klubo prezidento Lino Ramanausko, šios kelionės idėjos autoriaus, atminimui.

Enduro kelionės aplink Lietuvą (APL) idėja – apvažiuoti visą Lietuvos teritoriją pasieniu, laikantis kuo arčiau valstybės sienos.

Kelionės atstumas yra 2000 km. Iš jų 50% žvyrkeliai, 40 % miško keliukai, pievos bei balos ir 10% asfalto. Šešios dienos važiavimo ir viena poilsio diena prie jūros.

Vidutiniškai per dieną nuvažiuojama apie 350 km. APL‘o žavesys, kad šioje kelionėje yra sunku fiziškai, buitiniai patogumai minimalūs, o dienos dulkės nuplaunamos ne po dušu, bet upėje, ežere... o kartais tik alumi ir dainomis prie laužo.

Dalyvauja ir merginos.

2010 metų ekspedicija APL ypatinga tuo, kad pirmą kartą per 7 metų renginio istoriją jame dalyvauja merginos, kurios nelengvą maršrutą (jį įveikti tikras išbandymas dažnam vyrui), nuvažiuos su Enduro klasės motociklais.

Susipažinkite, Motopramogos komanda, kurioje startuoja merginos.

Sigita Emilė Stankevičiūtė: dailininkė, dailės mokytoja, tekstilės technologijų dėstytoja. Motociklas – priemonė sugauti vėją galvoje. Miškas  – oras, kuriuo kvėpuoti nepabosta ir ėjimas link savęs. APL‘as – gamtos ir technikos harmonija, iššūkiai ir galimybė juos nugalėti. APL‘e – dvasinė vadovė.

Indrė Kontrauskienė: istorijos mokytoja. Miškas – ežiukai, laisvė. Smėlis – nenuspėjamas. Bekelė – tai, ką norisi patirti ir pamatyti. Motociklas – laisvės vėjas, nenugalima jėga. APL‘as –  tvirtybė, ištvermė, juokas, ašaros, beprotiškos atostogos ir iššūkis. Apl‘e – dvasinė vadovė.

Ramūnas Kembrė. Mėgstantis keliauti. Motociklas– pomėgis, aistra, poilsis, laisvės išraiška. Miškas–vieta idealiai tinkanti poilsiui, tiek su, tiek ir be motociklo. Smėlis su motociklu iššūkis kas. kartą. Bekelė kelias į bet kurią vietą kur leidžia fantazija. APL'as – atgaiva protui. APL'e – vedlys.

Dainius Budnikas. Ivairių sporto šakų treneris, elektrikas, santechnikas... ir t.t. Motociklas –adrenalino šaltinis. Miškas, smėlis ir bekelė: gėris ir atgaiva sielai, galvai. APL‘as– savęs, motociklo ir komandos išbandymas + atostogos. APL’e – organizatorius.

Edvardas Charžauskas. Motociklas - pomėgis, laivės pojūtis. Miškas - poilsis, atgaiva dūšiai. APL'as - iššūkis sau.  APL‘e – pirmos pagalbos teikėjas žmonėms ir motociklams (mechanikas).

Donatas Bernatonis. Kompiuterių mylėtojas. Motociklas – gyvenimo būdas. Miškas, smėlis, bekelė – viskas. APL‘as – tikslas. APL‘e – mechanikas. 

VIDEO: Pasiruosimas APL 1
VIDEO: Kameros klijavimo ypatumai :)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius