Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietingos Žolinės pajūryje per sukąstus dantis – rezervacijos mokestis negrąžinamas

Paskutinį ilgąjį vasaros savaitgalį pajūryje nusprendę atsikvėpti poilsiautojai pateko į lietaus spąstus. Vietą nakvynei daugelis rezervavo bent prieš savaitę. O baigiantis darbo savaitei kaip tyčia prapliupo lietus. Tačiau, nors ir apsiniaukusiame, pajūryje savaitgalį šurmuliuos minios poilsiautojų. Prie jūros jie trauks nori nenori. Pinigai už nakvynės rezervaciją negrąžinami.
Poilsiautojai Palangoje
Poilsiautojai Palangoje / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Be rezervacijos mokesčio verslininkai neišgyventų

Pastarosiomis dienomis pajūrio turizmo specialistai sukosi kaip įmanydami. Telefonai  netilo nuo ieškančiųjų nakvynės. Minios poilsiautojų ilgąjį Žolinių savaitgalį suplanavo praleisti pajūryje. Ir pateko į lietaus spąstus. Viltis paskutinėmis vasaros dienomis pasilepinti prie jūros daužo pliaupiantis lietus.

Darbo savaitės pabaigoje prapliupęs lietus apkartino prie jūros  išsiruošusių poilsiautojų planus. Tačiau kelionių į pajūrį neatsisakoma – kitaip nuplauks už nakvynę jau sumokėti pinigai. 

Tačiau savaitgalio planų vasarotojai nekeičia. Kitaip nuplauktų didžioji dalis atostogoms suplanuotų išlaidų. Palangos viešbučiuose iš anksto rezervuojantis nakvynę, tenka sumokėti visą sumą. Apsigalvojus, pinigai negrąžinami.

„Nė viename Palangos viešbutyje rezervacijos mokestis negrąžinamas. Kitaip neišgyventų verslininkai. Kas čia būtų, jei vieną dieną užsimaniau į pajūrį,  kitą dieną persigalvoju ir nebevažiuoju. Ir taip trumpas tas vasaros sezonas, kuomet Palanga gali užsidirbti žiemai“, – pasakojo 4 žvaigždučių viešbučio „Gabija“ administratorė.

Tokios pat pozicijos laikosi ir mažesnių būstų nuomotojai. Juos vienijančios organizacijos „Svetingas šeimininkas“ vadovė Irena Švanienė patikino, kad rezervacijos mokesčio tikrai neįmanoma atgauti.

„Vieni ima 30 proc. nakvynės kainos, kiti – 50 procentų, bet grąžinti niekam negrąžina. Juk taip nuplauktų verslininkų pajamos. Liktų tuščias kambarys ir jokių pajamų“, – apgyvendinimo taisykles Palangoje dėstė I.Švanienė.

Pliaupiant lietui vasarotojai ilsisi rafinuočiau

Dėl tokio lietingo savaitgalio rankomis trina SPA paslaugų teikėjai, kavinės, barai, taip pat prekybos ir pramogų centrai. Lietaus iš paplūdimių išvaikyti poilsiautojai laiką iki darbo savaitės pradžios leis kaip tik ten.

Tomo Petrovskio nuotr./Poilsiautojai Palangos „Mojo Lounge“ terasoje prie jūros
Tomo Petrovskio nuotr./Poilsiautojai Palangos „Mojo Lounge“ terasoje prie jūros

„Kai lietus pliaupia, poilsiautojai elgiasi rafinuočiau – nebedrybso paplūdimiuose iki perkaitimo. Kavinėse bendrauja, skanauja maistą, masažais lepinasi, pirtyse kaitinasi, knygas skaito. Būna, žinoma, kad lietus išgąsdina. Apsisuka ir išvažiuoja poilsiautojai, nesulaukę suplanuotų atostogų pabaigos. Bet čia retai kas sau taip leidžia. Vis dėlto atostogos suplanuotos, išlaidos joms – taip pat“, – pasakojo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Darius Miklovas.

Po Žolinių savaitgalio kris kainos

Kantriausi vasarotojai laukia rugpjūčio pabaigos, kuomet  kurortuose pailsėti jau galima pigiau. 

Po ilgojo  savaitgalio, Palangos verslininkų teigimu, į kurortą pradės traukti patys kantriausi poilsiautojai. Jie visą vasarą laukia, kol praeis brangymetis ir kainos pradės kristi. Taip nutiks iš karto po Žolinių šventės.

„Čia tokia nerašyta taisyklė, kad po Žolinių viskas pamažėle slūgsta. Piko metu svečių namuose dviviečiame kambaryje nakvynė kainuoja 150 litų, o po Žolinių bus galima pernakvoti ir už 120 litų. Ilgamečiai poilsiautojai tai žino ir laukia rugpjūčio pabaigos.

Sutaupoma ne tik nakvynei. Pigesnės jau bus ir pramogos, ir patiekalai kavinėse“, – pasakojo I.Švanienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius