Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žygis motociklais „Aplink Lietuvą 2010“: Žygio istorija

Idėja apvažiuoti Lietuvą vien pasienio ruožais kilo klubo prezidentui Linui. Dar 2004 metais įvyko pirmoji tokia kelionė, kurioje dalyvavo 6 motociklai (nors finišą pasiekė tik 4). Tuo metu kasdien tekdavo įveikti po 700–800 km per dieną, todėl anksti ryte atsikėlę motociklininkai kitą nakvynės vietą pasiekdavo ne anksčiau kaip vidurnaktį.
Žygis motociklais „Aplink Lietuvą 2010“
Žygis motociklais „Aplink Lietuvą 2010“ / Mindaugo Šimėno nuotr.

3 dienas trukusi išvyka pakankamai išvargino jos dalyvius, todėl kitąmet kelionės laikas buvo gerokai pailgintas. O ir dalyvių padaugėjo – šį kartą „turistiniame žygyje“, kuriame ne tiek svarbu technikos, kiek fizinės vairuotojo galimybės, dalyvavo jau 9 motociklai. Dar po metų – jau 14.

2006 metais savo ištvermę bandę vyrai dabar su šypsena prisimena kelyje patirtus vargus: „Važiuoti kelionės aplink Lietuvą metu teko viskuo: asfaltu, balomis, netgi ežerais ir melioracijos grioviais. Per kai kuriuos ruožus netgi tekdavo kviestis kolegas į pagalbą – motociklai, tokie kaip „Africa Twin“, būdavo tiesiog per sunkūs, kad įveiktų gilesnį upelį ar klampų smėlyną“. Čia ir išryškėdavo, ko verta yra „teisinga“ ir draugiška kompanija. Juolab, kad tik kelionės kompanionai buvo vienintelė tikra techninė pagalba kelyje. 2006 metų ralyje dalyvavęs Janas, svečias iš Norvegijos, tvirtino: „This was the best holiday I ever had“ („Tai buvo pačios geriausios mano gyvenime atostogos“). Galbūt norvegas taip sakė todėl,

Mindaugo Šimėno nuotr./Žygis motociklais „Aplink Lietuvą 2010“
Mindaugo Šimėno nuotr./Žygis motociklais „Aplink Lietuvą 2010“

kad buvo pakankamai „apšilęs“ po lietuviškos naminukės degustavimo... O galbūt tas 30 laipsnių siekiantis karštis, ratus į žemę gramzdinanti košė, musių liekanomis aplipęs šalmas, ant kūno išdžiūvęs prakaitas ir visą dieną kankinantis troškulys, vėlų vakarą šaltu biržiečių alumi nuplautas, užsieniečiui atrodė tarsi egzotika? Kad ir kaip ten būtų, ir lietuviai į namus parsivežė ne ką mažiau įspūdžių. 

Šių metų APL kaip ir kiekvienas buvęs ar būsimas yra ypatingas visam mūsų klubui, mūsų draugams ir visiems prijaučiantiems Enduro judėjimui.
Tačiau šiais metais kelionė skiriama  Žalgirio mūšio 600–tųjų metinėms..
Mes tvirtai tikime, jog kiekvienas Enduro judėjimą išpažystantis žmogus svajoja apie šią kelionę.

Šiemet viskas bus šiek tiek kitaip nei 2009–ais, 2008–ais ar 2007–ais. Išlaikydami visą kelionės dvasią ir idėją, kurią sukūrė mūsų klubo Prezidentas AtA Linas Ramanauskas, nebus įnešama kažkokių naujų idėjų, o bus bandoma sugrižti prie tradicinio APL, kai kiekvienas savo mantą vežasi ant savo metalinio žirgo, miega palapinėje, o dienos dulkes ir prakaitą palieka ežero arba upės vandenyje, kas tikrai paliks neišdildomus gerus prisiminimus.

Vidutiniškai per dieną nuvažiuosime apie 350 km. Nakvynės vietos bus numatytos iš anksto ir jas būtinai reikės pasiekti. Nakvosime palapinėse, tam skirtose vietose. Dienos metu stosime bendro maitinimo įstaigose, vakariene ir pusryčiais kiekviena komanda ta

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Kelionės „Aplink Lietuvą 2010“ dalyviai
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Kelionės „Aplink Lietuvą 2010“ dalyviai

ip pat pasirūpins individualiai, taip pat ir maisto gaminimo priemonėmis (“primusai”, puodai, šaukštai ir tt.)

Priklausomai nuo dalyvių skaičiaus, visi važiuojantys bus suskirstyti į grupeles po 5–6 žmones. Kiekviena grupelė turės savo vedlį, “gydytoją” ir “šef povarą”.

APL‘o žavesys yra tame, kad šioje kelionėje yra sunku fiziškai, buitiniai patogumai minimalūs, o dienos dulkės nuplaunamos ne po dušu, bet upėje, ežere... o kartais tik alumi ir dainomis prie laužo. Tokiomis sąlygomis dalyvių kompanija tampa tarsi monolitas žygyje ir visiems laikams.

Mindaugas Šimėnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius